Névnap

Ma 2018. március 21., szerda, Benedek napja van. Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 79 vendég böngészi
Csökkenő bürokrácia, olcsóbb és gyorsabb ügyintézés | +videó Nyomtatás E-mail
2016. január 05.

 

Az idei díjcsökkentések mintegy 10 milliárd forintot hagynak az állampolgárok zsebében, a kormány azt tervezi, hogy ezt az összeget tovább emeli – jelentette be Csepreghy Nándor hétfői sajtótájékoztatóján.

 

A magyar reformok működnek, egyre több olyan költségvetési tartalék áll rendelkezésre, mely lehetővé teszi több, az állampolgárok és cégek által fizetett díj csökkentését – fogalmazott a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára. Egyúttal aláhúzta, az állami rezsicsökkentés, illetve a bürokrácia lebontása arról szól, hogy egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb legyen az állam működése.

 

Csepreghy Nándor hangsúlyozta, a kormány 2015-ben mintegy 110 törvény módosítására tett javaslatot, ezeknek érződik a hatása a mai naptól kezdődően. Az intézkedések két részre bonthatók, vállalkozói szektorra és az állampolgárok hétköznapi életét érintő ügyekre – tette hozzá.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Az utóbbi kapcsán a politikus elmondta, évente minden állampolgár négy alkalommal ingyenesen igényelheti az erkölcsi bizonyítványt, a személyi igazolvány és a lakcímkártya kiállítása, pótlása ingyenessé válik, hasonlóan az ellopott okmányokéhoz. Első alkalommal ingyenes a jogosítvány kiállítása, a névváltozás, családi állapot változás miatti okmánycsere szintén ingyenessé válik a diákigazolvány és a pedagógusigazolvány kiállításához hasonlóan. Ingyenes lesz a mozgásban korlátozott személyek parkolási igazolványának kiállítása, és a felsőoktatásba való jelentkezésnek az eljárási díját is eltörölték. A 300 négyzetméteresnél kisebb ingatlanokra nem kell építési engedélyt kérni, csak bejelentési kötelezettség van – sorolta az államtitkár.

 

Csepreghy Nándor kitért a cégek mindennapi életét megkönnyítő intézkedésekre is. Ingyenes lesz az adóhatósági igazolások, a cégiratok kiállítása, az elektronikus okiratok megküldése, a cégek éves számviteli beszámolójának a közzététele, az üzleti működés engedélyei iránti eljárás, illetve a vállalkozói igazolvány kiállítása és pótlása – fűzte hozzá. Az államtitkár elmondta azt is, hogy ha az állam határidőn belül nem hoz döntést az engedélyezési eljárásban, akkor a kifizetett díj visszajár.

 

A politikus arról is beszélt, hogy jelenleg 240 helyszínen működnek kormányablakok, ez a szám az év közepére 270-re nő, az ott elintézhető hivatalos eljárások száma 630-ról az év végére ezerre emelkedik. Elmondta azt is, hogy a szélessávú internethálózat fokozatos kiépítése lehetővé teszi az elektronikus ügyintézés terjedését.

 

Csepreghy Nándor aláhúzta, az idei díjcsökkentések mintegy 10 milliárd forintot hagynak az állampolgárok zsebében. Az államtitkár bejelentette, azt tervezik, hogy ezt az összeget tovább emelik, és várják az erre vonatkozó javaslatokat.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés