Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 36 vendég böngészi
Amíg Fidesz-KDNP-kormány lesz, otthonteremtési program is lesz | +videó Nyomtatás E-mail
2016. január 11.

 

Amíg polgári kormány van, biztosan lehet számítani az otthonteremtési programra; a baloldal azonban, - ahogy egyszer már eltörölte - újra eltörölné a polgári kormány által bevezetett programot – hangsúlyozta Halász János vasárnapi sajtótájékoztatóján.

 

Január 1-jén életbe lépett az új otthonteremtési program. Amíg polgári kormány van, addig biztosan lehet számítani az otthonteremtési programra – szögezte le Halász János. A baloldal azonban, ahogy egyszer már eltörölte, újra eltörölné a polgári kormány által bevezetett programot. Ezt igazolja az is, hogy a baloldal, amikor 2002-ben kormányra került, eltörölte az első polgári kormány által bevezetett otthonteremtési programot és kedvezményeket – fűzte hozzá.

 

A Fidesz-frakció szóvivője felidézte, 1998 és 2002 között az első Orbán-kormány a mostanihoz hasonló otthonteremtési programot indított, amelyben elősegítette a lakáshitelezést, kamattámogatást vezetett be, alacsony kamatot nyújtott, támogatta a fiatalokat, valamint az új és használt lakások vásárlókat is. A program hatására, nemcsak a lakáspiac kapott lendületet, hanem a korszerűsítések is. Olcsóbb, kiszámíthatóbb, biztonságosabb lett az otthonteremtés minden család számára – fűzte hozzá.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Halász János felidézte, a polgári otthonteremtési programnak azonban a baloldal kormányra kerülésével vége lett, hiába ígérték meg a szocialisták, hogy nem szüntetik meg azt. Megszüntették a kedvezményes állami támogatású otthonteremtési hiteleket, korlátozták, majd megszüntették az otthonteremtési adókedvezményt, szűkítették a hitelplafont, csökkentették a kamattámogatást, gyakorlatilag eltörölték az egész programot azzal az indokkal, hogy az otthonteremtők sokba kerülnek az államnak – sorolta a szóvivő.

 

A fideszes politikus aláhúzta, a baloldal cserbenhagyta az otthonteremtőket, megdrágította az otthonteremtést, és még veszélybe is sodorta az otthonokat, hagyta, hogy a bankok kockázatos devizahiteleket sózzanak az családokra. A balliberális kormány kivonult az otthonteremtésből, magukra hagyta a családokat, átadta a terepet a bankoknak; a devizahitelek aránya rövid idő alatt 1 százalékról 50 százalékra nőtt – tette hozzá. Felidézte, a bankok végül több mint egymillió magyar család otthonára tették rá a kezüket, a törlesztőrészletek egyre nagyobb terhet jelentettek a családoknak.

 

A baloldal politikusoktól ma is naponta halljuk, hogy miért nem támogatják a programot. Azt is tudjuk, a baloldal egyszer már eltörölte és újra eltörölné az otthonteremtési programot – húzta alá Halász János.

 

Azért indítottuk ezt a programot, hogy minél olcsóbban juthassanak saját otthonhoz a magyar családok és tervezhető legyen az otthonteremtés. A Fidesz szándékai szerint nem egy-két évre szól ez a program, hanem a polgári berendezkedés részének tekintjük, amelynek működtetéséhez a következő években minden segítséget meg fogunk adni a kormánynak – fogalmazott a Fidesz-frakció szóvivője. Amíg ez a kormány lesz, otthonteremtési program is lesz – szögezte le.

 

A baloldal azonban ma is veszélyt jelent az otthonteremtési programra és előbb adna lakhatást a bevándorlóknak, mint a magyar fiataloknak és családoknak – jegyezte meg Halász János.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés