Névnap

Ma 2018. március 19., hétfő, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 60 vendég böngészi
Újabb bizonyíték Gyurcsány és a szocialisták korruptságára | videó Nyomtatás E-mail
2016. január 13.

 

A legfrissebb hírek szerint Gyurcsány Ferenc harmincháromszoros haszonnal, majdnem egymilliárd forintot kaszált egy olyan üzleti tranzakcióval, melynek szálai a 22 évvel ezelőtti privatizációig nyúlnak vissza – közölte Hollik István.

 

A Fidesz-KDNP-s politikus keddi sajtótájékoztatóján kiemelte: ez az üzlet is rávilágít arra, hogy Gyurcsány és a szocialisták minden idők legkorruptabb kormányzását folytatták. Hozzátette: most a bukott miniszterelnök egyetlen tollvonással egymilliárd forintot zsebelt be.

 

Hollik István az ügy kapcsán kifejtette: az említett céget Gyurcsány 1994-ben az MSZP-SZDSZ-kormány idején szerezte meg és politikai kapcsolatai révén hizlalt fel. A szóban forgó hengergumizó vállalat egyike azoknak a szocialista érában „futószalagon” privatizált egykori állami cégeknek, amelyeket az „elvtársak” a 90-es években „trükkök százaival” szereztek meg – hangsúlyozta.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Hozzátette: az akkor 33 éves Gyurcsány Ferenc, aki saját bevallása szerint is vagyontalan volt, „csodálatos módon” 33 millió forintot tudott letenni ezért a cégért.

 

Gyurcsány, állításával ellentétben, nem üzletemberből lett politikus, hanem épp fordítva: „már az egyetemi évei alatt a kommunista párt vezetésében rutinosan mozgó, és a KISZ vezetését is megjárt ifjú politikus volt, aki politikai kapcsolatai révén vált üzletemberré” – fogalmazott Hollik István.

 

Kitért rá, hogy ebben az időszakban született az Altus cégbirodalom, amely például az úttörővagyon végelszámolását is végezte, s amelyet kezdettől fogva az MSZP-SZDSZ-kormány látott el privatizálandó cégekkel, bevétellel és hitellel is.

 

Ez utóbbi kapcsán Hollik István felhívta a figyelmet arra is, hogy a bukott kormányfő ebben az időszakban jutott hozzá a mogyoróvári timföldgyárhoz és a Motimhoz is, melyhez anyósa – Horn Gyula egykori kabinetfőnöke – 700 millió forintos hitelt biztosított.

 

Egyértelmű, hogy minden idők legkorruptabb kormányzásának jeleit és következményeit a mai napig láthatjuk – hangsúlyozta. Egyúttal emlékeztetett, hogy az Altus a mai napig elfogadhatatlan és botrányos megbízásokból él, példa erre az Európai Bizottságtól kapott 1,5 milliárd forintos megbízás, amely a kormánypártok szerint felveti a tiltott pártfinanszírozás gyanúját.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés