Névnap

Ma 2018. április 21., szombat, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 22 vendég böngészi
Az otthonteremtés nemzeti ügy | videó Nyomtatás E-mail
2016. január 25.

 

Az Otthonteremtési Program elindítása annak köszönhető, hogy a magyar reformok működnek – hangzott el Dömötör Csaba és Tuzson Bence sajtótájékoztatóján.

 

Dömötör Csaba Tuzson Bencével közösen tartott vasárnapi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, az Otthonteremtési Program célja, hogy minden magyar család, minél olcsóbban, saját lakáshoz jusson. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára emlékeztetett rá, a program része a családi otthonteremtési kedvezmény (csok), a háromgyermekes családoknak járó, akár 10 millió forintos államilag támogatott hitel, az új építésű lakások áfájának 5 százalékra való csökkentése, az építési szabályok egyszerűsítése, valamint a Nemzeti Otthonteremtési Közösség intézményének bevezetése.

 

Hangsúlyozta, a program elindítását a gazdasági növekedés, az alacsony költségvetési hiány és a csökkenő államadósság tette lehetővé. Az Otthonteremtési Program elindítása tehát annak köszönhető, hogy a magyar reformok működnek – húzta alá.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Felhívta a figyelmet arra, hogy egy országos felmérés szerint a magyar lakosság több mint négyötöde támogatja az intézkedéseket, a 40 év alattiak körében 95 százalékos az áfacsökkentés támogatottsága.

 

Tájékoztatott arról, hogy a közérthetőség és az áttekinthetőség érdekében a kormány két rendeletben foglalja majd össze a szabályokat: az egyik az új építésű, a másik pedig a használt lakásokra vonatkozik.

 

Az új Otthonteremtési Program lezárhat egy olyan korszakot, amelyet a devizahitelezés, az ebből fakadó eladósodás és a lakásépítések alacsony száma jellemzett – jelentette ki Dömötör Csaba. Hozzáfűzte: ez a baloldali kormányzás egyik legsúlyosabb öröksége.

 

Leszögezte, céljuk, hogy minél több embernek legyen saját otthona elérhető áron, és több gyermek szülessen. Az otthonteremtés véleményünk szerint nemzeti ügy, enélkül a polgári berendezkedés sem lehet teljes – zárta szavait.

 

Ugyanitt Tuzson Bence elmondta, a kormány döntésének eredményeképpen nem lesz tulajdoni korlát az egy- és kétgyermekes családok esetében. A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár tájékoztatott arról is, hogy nem lesz 30 milliós felső értékhatár, és „az energiahatékonysági mutatók mint feltétel is megszűnik”.

 

Tájékoztatott arról is, hogy módosul az összkomfortos lakás fogalma is: ahol nincs vezetékes szennyvíz, illetve ivóvíz, ott az a feltétel, hogy a jogszabályoknak megfelelő módon kell megoldani a szennyvíz tisztítását, tárolását, illetve az iható víz meglétét. Döntés született arról is, hogy megszüntetik a korábban tulajdonolt ingatlan eladásából származó vételár felhasználásának kötelezettségét.

 

Hangsúlyozta, a mozaikcsaládok is a csok hatálya alá tartozhatnak majd. A 2015. január 1-jét követően kiállított számlák esetében vissza lehet igényelni az áfát – mutatott rá.

 

Felhívta a figyelmet arra, hogy ezek a szabályok 2016. január 1-től alkalmazhatók.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés