Névnap

Ma 2018. április 24., kedd, György napja van. Holnap Márk napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 89 vendég böngészi
Jó célt támogatva Nyomtatás E-mail
2016. január 28.

 

Ismét egy tornaterem újulhatott meg az összefogás erejéből. Ezúttal az Újpesti Homoktövis Általános Iskola tornaterme kapott új padlózatot. A január 26-i avatót sport-és táncbemutatók tették teljessé.

 

Dr. Molnár Szabolcs alpolgármester rövid avatóbeszédében kiemelte, a sport az egészség és a lelki fejlődés szempontjából egyaránt meghatározó szerepet játszik a felnövekvő generáció életében. Az önkormányzat éppen ezért támogatja, akár verseny-, akár iskolai formájáról legyen szó.

 

Visszautalt rá, a kormányzati programokhoz kapcsolódóan Újpesten is sok lehetőség nyílott a fejlesztésre, többek között a társaságiadó-felajánlásoknak köszönhetően. Hetven százalékban ugyanis e forrásból újult meg a tornaterem, a harminc százalék önrészt pedig az önkormányzat biztosította a vele együttműködő és a tornatermi újítást megpályázó Kiss Lenke Kosárlabdasulinak. A padlózatcsere egyébként régi terv volt, a kosárlabda-iskola pedig tizenöt évig biztosan használhatja a termet, elsősorban, de nem csak a homoktövises diákok edzésére.

 

Az avatáson köszönetet mondott Kiss Lenke is, aki rámutatott arra, nem csupán a sport, hanem a csapatsport az, ami megtanít az öröm és a bánat közös feldolgozására, és egész életre szóló útravalót ad. Ez pedig szerinte fontosabb, mint a versenyeredmények.

 

Dr. Földesiné Gyöngyösi Klára, az iskola igazgatónője pedig köszönet gyanánt úgy fogalmazott, nagyszerű emberek jó cél érdekében kiváló munkát végeztek. E szavak nem csupán az összefogás erejének, hanem a kivitelezőknek szóltak és az elvégzett munkát is pozitívan méltatták.

 

A beszédek után került sor az ünnepség leglátványosabb elemeire, a különböző bemutatókra. Ezek között tánc, cselgáncs és természetesen kosárlabda is szerepelt, a diákközönség egyértelműen az utóbbi kettőt találta a legérdekesebbnek.

 

(ujpest.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés