Névnap

Ma 2018. április 20., péntek, Tivadar napja van. Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 76 vendég böngészi
Hova tűnt Gyurcsány Ferenc 900 milliója? | videó Nyomtatás E-mail
2016. február 02.

 

Gyurcsány csaknem egymilliárd forintért adta el az egyik vállalatában lévő többségi részesedését, de ennek nincs nyoma a vagyonnyilatkozatában – hangzott el Hollik István sajtótájékoztatóján.

 

A Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője kifejtette, Gyurcsány Ferenc harmincszoros áron, majdnem egymilliárd forintért adta el azt a hengergumizó vállalatát, amit a 90-es évek elején 33 millióért szerzett meg. Hová tűnt ez a 900 millió forint? – tette fel a kérdést Hollik István, rámutatva: a Demokratikus Koalíció elnökének vagyonnyilatkozatában nem szerepel ez az összeg.

 

Leszögezte, „tipikus Gyurcsány-féle privatizációs mutyiról” van szó; Gyurcsány 33 évesen – saját bevallása szerint ekkor vagyontalan volt – meg tudta szerezni a 33 milliós állami vállalatot, közvetett állami hitel felvételével.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Jelezte, a napokban többször kérték, hogy a baloldali politikus adja vissza a privatizáción keresett 900 millió forintot, ám „nemhogy vissza nem adta, de még bevallani sem vallotta be”.

 

Mint mondta, a tulajdonában álló cég adta el a hengergumizó vállalatot, és Gyurcsány maga nyilatkozott arról, hogy a bevétel nagy részét osztalékként ki fogja venni. Ennek szerepelnie kellene a vagyonnyilatkozatban – húzta alá.

 

Hollik István újságírói kérdésre válaszolva kiemelte, a képviselői vagyonnyilatkozatok jelenlegi rendszere az egyik legszigorúbb az unióban. Nemrég szigorítottunk: nemcsak a képviselőknek, hanem a hozzátartozóknak is le kell adniuk vagyonnyilatkozatot – jelentette ki.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés