Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 103 vendég böngészi
Megnyílt az Erzsébet-program szociális üdültetési pályázata Nyomtatás E-mail
2016. február 04.

 

Nagycsaládosok, nyugdíjasok és fogyatékossággal élők vehetnek részt a szociális üdülésben – hangzott el Novák Katalin és Guller Zoltán sajtótájékoztatóján.

 

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár arról tájékoztatott, a mai naptól kezdve lehet jelentkezni az Erzsébet-program szociális üdültetési pályázatára. Novák Katalin emlékeztetett rá, a programnak két fő eleme van: a szociális üdültetés, valamint az Erzsébet-tábor.

 

Elmondta, a szociális üdültetési pályázat három csoportot céloz meg: a nagycsaládosokat, a fogyatékossággal élőket és a nyugdíjasokat. Bízunk benne, hogy az Erzsébet-programnak köszönhetően idén 250 ezer embert juttatunk majd tartalmas kikapcsolódáshoz – jelentette ki, megjegyezve, az elmúlt öt év során több mint 600 ezren – köztük 300 ezer gyermek – üdülhettek a program keretében.

 

A politikus felhívta a figyelmet a jutányos árakra is: a felnőtteknek 5000, a gyermekeknek 2500 forint a részvételi díj, a három év alattiak számára pedig ingyenes az üdülés.

 

Szólt arról is, hogy az Erzsébet-program nemzetközi elismerésekben is részesült.

 

A kormány elkötelezett abban, hogy az Erzsébet-táborokat folytassa, és abban bízunk, hogy az elkövetkező években is minél több család jut el így pihenni – hangsúlyozta.

 

Ugyanitt Guller Zoltán arról beszélt, a pályázatok benyújtása elektronikus úton történik, a kiírások a www.erzsebetprogram.hu oldalon találhatók meg.

 

Az Erzsébet-program végrehajtásának kormányzati összehangolásáért felelős miniszteri biztos elmondta, azok a nyugdíjasok pályázhatnak üdülésre, illetve fürdőbelépőkre, akik betöltötték a 60. életévüket, és nyugdíjuk nem haladja meg a 147 000 forintot. 25 szálláshely és 87 fürdő várja a pihenni vágyó időseket.

 

A szociális üdültetésre azok a nagycsaládosok pályázhatnak, ahol az egy főre jutó jövedelem nem éri el a minimálbért, legalább egy felnőttnek és három gyermeknek kell jelentkeznie. Fogyatékossággal élők esetében a pályázás feltétele a 18. betöltött életév, valamint az, hogy az illető részesüljön fogyatékossági támogatásban.

 

Jelezte, a pályázat benyújtásához regisztrálni kell a program honlapján, és elegendő mindössze egy nyilatkozatot feltölteniük az adatok megadását követően. Február 29-ig van lehetőség jelentkezni, a nyerteseket a beadástól számított két héten belül értesítik. Idén is előnyt élveznek azok, akik eddig nem kaptak támogatást – fűzte hozzá.

 

Rámutatott, több mint 700 helyszínen segítenek a pályázat benyújtásában, többek között a kormányablakoknál kaphatnak információt az érdeklődők. Hangsúlyozta, a hatmilliárd forintos keretösszeg felét fordítják majd Erzsébet-táborokra, újdonságként idén napközis táborokat is indítanak majd mind a 198 tankerületben.

 

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, az Erzsébet-táborok pályázatát a jövő hónapban írják ki.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés