Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 90 vendég böngészi
Közép-Európa éllovas lesz a világ fejlődési térképén | videó Nyomtatás E-mail
2016. február 05.

 

Ahhoz, hogy ezt a lehetőséget kihasználjuk, a felfutóban lévő nemzeti iparunkat tovább kell erősítenünk – hangsúlyozta Orbán Viktor köszöntőjében.

 

A miniszterelnök a Graboplast új tatabányai üzemének – a GRABO DESIGN padlógyár - avatóünnepségén kifejtette: azóta, hogy Grab Miksa és fiai ezelőtt 111 évvel megalapította az anyavállalatot, a háborúktól kezdve államosításon és a KGST összeomlásán át a gazdasági válságokig és az azokból való kilábalásig szinte mindent átélt már ez a vállalkozás.

 

„Jellemzője volt mindig ennek a cégnek, hogy a vert helyzetekből megerősödve állt fel, elsősorban a dolgozóinak és vezetőinek köszönhetően, de a kutatókat is meg kell említenünk, hiszen az újabb és újabb kilábalások mindig innovatív megoldások kifejlesztésével váltak lehetségessé” – fogalmazott. Ma már elmondhatjuk, hogy a Graboplast nemcsak a magyar piacot, de az európait is kinőtte már – jegyezte meg a kormányfő.

 

A most átadásra kerülő beruházással a Graboplast egy újabb lépést tesz afelé, hogy magyar világcég legyen – mutatott rá Orbán Viktor.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Ugyanakkor felidézte, hogy a 90-es évek elején Tatabánya még az ipari depresszió szinonimája volt, azonban mára Magyarország egyik legjobban fejlődő városává vált.

 

A miniszterelnök megjegyezte, ahhoz, hogy a magyar cégek sikeresek legyenek, a magyar gazdaságnak is sikeresnek kell lennie.

 

Ennek kapcsán kifejtette: az elmúlt években a kormány a sikerek elérése érdekében rendbe tette a magyar állam pénzügyeit, átalakította az adórendszert és a munka törvénykönyvet, illetve 100 milliárdos nagyságrendben rendezte az önkormányzatok adósságát. Mindezek eredményeképp ma Magyarországon a dolgozó emberek száma meghaladja a négymilliót, és mindannyian adófizetők – fűzte hozzá.

 

Európai kitekintésében Orbán Viktor megemlítette, hogy ma hazánk a tagállamok között a nyolcadik helyet foglalja el foglalkoztatás tekintetében, illetve egyetértés van abban is, hogy Közép-Európa éllovas lesz a világ fejlődési térképén a következő időszakban. Mindez azt jelenti, hogy az unió fejlődésének motorja itt lesz Közép-Európában, ami nagy lehetőséget kínál számunkra – szögezte le.

 

Ahhoz, hogy ezt a lehetőséget kihasználjuk, a felfutóban lévő nemzeti iparunkat tovább kell erősítenünk – közölte a kormányfő, hangsúlyozva: ha egy ország biztonságban akarja tudni gazdaságát, nem lehet csak nagy, nemzetközi cégekre hagyatkozni.

 

Éppen ezért a kormány a nemzeti tőkét, a nemzeti ipart eddig is támogatta és a jövőben is támogatni kívánja – mondta, hozzátéve, hogy az exportképes vállalatokat különösképp támogatni fogják.

 

A most átadott Grabo Design Padlógyárban új technológiával előállított, különleges padlóburkolók készülnek, melyek piaca világszerte 10 százalék feletti növekedést mutat. A luxus minőségű padlóknál (Luxury Vinyl Tile-LVT) a műanyag alapú felületek valósághű megjelenésűek lehetnek. Az LVT padlókat elsősorban kereskedelmi létesítményekben, a vendéglátóiparban, irodákban, középületekben, illetve egyes országokban már lakossági építkezéseknél is alkalmazzák.

 

A tatabányai beruházásnak köszönhetően a Graboplast az irányfüggetlen homogén padlók előállítására is alkalmassá válik. Az ilyen padlók teljes vastagságukban azonos anyagúak. A homogén padlókat elsősorban egészségügyi és a középületek burkolására alkalmazzák.

 

A fejlesztéssorozat részeként az új tatabányai gyár mellett a Graboplast a kecskeméti parkettagyárban 2015 novemberében egymilliárd forint értékű beruházási programot indított.

 

A Graboplast fennállásának 110 éve alatt Közép-Európa vezető speciális padlógyártó vállalatává fejlődött. A magyar tulajdonban lévő, győri székhelyű társaság 2015-ben 18 milliárd forint árbevételt ért el, az összeg több mint 90 százaléka exportpiacokról származott.

 

A cég a lakossági padlók előállítása mellett saját fejlesztésű speciális padlóburkolatokat gyárt Győrben és Tatabányán, illetve parkettát készít Kecskeméten, összesen több mint 600 ember foglalkoztat.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés