Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 46 vendég böngészi
Újpest is elutasítja a kötelező betelepítési kvótát Nyomtatás E-mail
2016. február 09.

 

Újpest városának és Újpest Önkormányzatának az újpestiek érdekeit kell szolgálnia, hangzott el Dr. Hollósi Antal választókerület elnök és Bartók Béla újpesti frakcióvezető közös sajtótájékoztatóján, ahol ismertették a képviselőtestület, a kötelező betelepítési kvóta elutasításáról meghozott határozatát.

 

Dr. Hollósi Antal elmondta: 2015-ben másfélmillió bevándorló, egy országnyi ember lépett be illegálisan Európába. Ráadásul ez a folyamat azóta is zajlik. Tőlünk délre a magyar határoknál, Horvátországon és Szlovénián keresztül ma is naponta ezrek lépnek be illegálisan az Európai Unió területére. Az ellenőrizetlen bevándorlás komoly biztonsági kockázatot jelent. Ez nemcsak a terrorizmus kockázatát növeli, hanem a bűnözését is. Minden közösségnek kötelessége, hogy megvédje tagjait. Amikor ennyi ember ellenőrizetlenül áramlik be az Európai Unióba, a védelem egyre nehezebb lesz. A terrorizmus napi problémává vált Európában. Magyarország számára első a magyar emberek biztonsága, ezért minden eszközre szükség van, hogy meg tudjuk védeni az ország határait, a magyar embereket, a magyar családokat, itt Újpesten és Angyalföldön is.

 

 

A kötelező betelepítési kvóta veszélye nem múlt el: Németország, Ausztria és a Benelux államok kormányai 45 ezer embert akarnak visszaküldeni Magyarországra. Továbbra is szükség van a kötelező betelepítési kvóta elleni határozott fellépésre, és ehhez nélkülözhetetlen a magyar polgárok támogatása. Köszönjük annak az 1 millió 800 ezer embernek, közöttük több ezer újpestinek és angyalföldinek, akik aláírásával kinyilvánították tiltakozásukat a kötelező betelepítési kvóta ellen!

 

 

Bartók Béla frakcióvezető elmondta, a beterjesztett határozati javaslat egyértelműen kifejezi az újpestiek véleményét, és bár a javaslat ellenszavazat nélkül kapta meg a testületi támogatást, a név szerinti szavazás során a baloldal képviselői, akik az ülésteremben tartózkodtak nem voltak hajlandóak a kérdésről szavazni. Fenyegető szádékként értékelte a Demokratikus Koalíció egyfős frakciójának azon javaslatát, hogy Újpest Önkormányzata saját anyagi forrásaiból biztosítsa a menekültek befogadását, lakáshoz jutását és ellátását. Mind a belső, mind a külső szándékok miatt fontos a kötelező kvóta elleni aláírásgyűjtés folytatása, zárta gondolatai az újpesti frakció vezetője.

 

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2016(I.28.)határozata:

 

Újpest Önkormányzata elutasítja a kötelező betelepítési kvótát. A kötelező betelepítési kvóta jogtalan, értelmetlen. Növeli a bűnözés kockázatát és a terrorveszélyt. A kvóta veszélyezteti a kultúránkat és a mindennapjaink biztonságát, vállalhatatlan terheket jelentene a szociális, egészségügyi és oktatási rendszerünkre.

 

Kérjük a Kormányt, hogy minden lehetséges eszközzel akadályozza meg az illegális migránsok beáramlását, a kötelező betelepítési kvótát és a migránsok Magyarországra visszatoloncolását, védje meg Magyarországot és a magyar embereket!

 

Újpest Önkormányzat Képviselő-testülete nem támogatja idegenrendészeti objektum (befogadó állomás, hotspot, stb) létesítését közigazgatási területén, s egyben elutasítja, hogy harmadik országbéli állampolgárt kötelezően alkalmazni kelljen a közfoglalkoztatási programokban.

 

Újpest önkormányzata elutasítja a kötelező betelepítési kvótát. A kötelező betelepítési kvóta jogtalan, értelmetlen. Növeli a bűnözés kockázatát és a terrorveszélyt. A kvóta veszélyezteti a kultúránkat és a mindennapjaink biztonságát, vállalhatatlan terheket jelentene a szociális, egészségügyi és oktatási rendszerünkre.

 

Kérjük a kormányt, hogy minden lehetséges eszközzel akadályozza meg az illegális migránsok beáramlását és a kötelező betelepítési kvótát, védje meg Magyarországot és a magyar embereket!

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés