Névnap

Ma 2018. április 22., vasárnap, Csilla és Noémi napja van. Holnap Béla napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 74 vendég böngészi
Több azonnali intézkedésről döntöttünk | videó Nyomtatás E-mail
2016. február 10.

 

Közös megoldást szeretnénk – fogalmazott az emberi erőforrások minisztere.

 

Balog Zoltán a köznevelési kerekasztal ülését követő sajtótájékoztatón kijelentette, azért tartották fontosnak a megbeszélést, mert a nehézségeket együtt szeretnék megoldani a pedagógusokkal, a szülőkkel, a diákokkal és a szakemberekkel. Az emberi erőforrások minisztere emlékeztetett rá, a köznevelési kerekasztalt megelőzte egy fórumsorozat, ennek eredményeképpen több mint 2200 iskolából 5500 javaslat érkezett. Mindenkit szívesen látunk ebben a munkában – húzta alá, kifejtve, kéthetente ülésezik majd a kerekasztal, és munkacsoportokat is kialakítottak. Megjegyezte, „rossz döntés itt most nem részt venni”.

 

Tájékoztatott arról, hogy az ülésen döntöttek a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) közbeszerzési gyakorlatának és jogi lehetőségeinek a felülvizsgálatáról, az intézmény költségvetésének, valamint a beszerzési folyamatok módosulásáról. Várhatóan még ebben a félévben megkapják az intézményvezetők a gazdálkodásukat segítő kártyát – emelte ki.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Elmondta, az azonnali megoldást igénylő területek között határozták meg a jövedelemelmaradások rendezését és a nyugdíjas korúak foglalkoztatását. Szólt arról is, hogy a tanfelügyeleti intézményi önértékelési folyamat is lerövidül.

 

Felidézte, a kormány megemelte a pedagógusbéreket, ingyenes tankönyvekkel segíti a családokat, és a rászoruló gyermekek ingyenes közétkeztetésben részesülnek.

 

Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke kifejtette, az egyeztetésen nem volt tabutéma, minden lényeges kérdésről szót ejtettek, ami az utóbbi időben felmerült az oktatással kapcsolatban. Sikerült megfelelő módszereket találni – jegyezte meg.

 

Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke ugyanitt rámutatott, a megbeszélésen a "legkényesebb kérdésben sem hangzott el az, hogy nem". Jelezte, fontos, hogy a szakbizottságok munkájába bevonják a civil szervezeteket is, a minisztérium is nyitott ebben a kérdésben.

 

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke hangsúlyozta, a gazdaság számára kiemelt jelentőséggel bír az oktatás rendszere. Mint mondta, fontosnak tartják, hogy legyen egy nemzeti stratégia, amely az alapképességek fejlesztésére irányul. Hozzátette: üdvözölték, hogy „a kormányzatnak erősen fent van a horizontján a digitális oktatás is”.

 

Madarász Péter, a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatója kijelentette, a mai esemény elérte a célját, minden fontos kérdés elhangzott. Leszögezte, komoly stratégiai munka előtt állnak. Úgy fogalmazott, miniszteri felkérésre igyekszik majd a "végeken tanító" elkötelezett pedagógusukat is bevonni a kerekasztal munkacsoportjainak munkájába.

 

Janzsó Ádám, a Nemzeti Ifjúsági Tanács elnöke kiemelte, lényegesnek tartják a fiatalok véleményének bevonását, és reményét fejezte ki, hogy a diákönkormányzatiság tovább erősödik.

 

Csépe Valéria, az MTA Közoktatási Elnöki Bizottságának elnöke arról beszélt, a kerekasztal egyetértett az alapkészségek fontosságában, hiszen ez többek között a későbbi iskolai előmenetel, a munkaerőpiacon való érvényesülés fundamentuma.

 

Liptai Kálmán, a Rektori Konferencia alelnöke közölte, szükségesnek tartja az egyetemek, főiskolák és a közoktatási intézmények közötti párbeszédet.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés