Névnap

Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 116 vendég böngészi
A kerület nem az, ami négy vagy nyolc évvel ezelőtt volt Nyomtatás E-mail
2010. július 14.

Előző heti számunkban hírül adtuk: Derce Tamás – aki a rendszerváltás óta Újpest vezetője – bejelentette, idén már nem indul a polgármesteri posztért. Szintén a napokban látott napvilágot a hír, hogy a Fidesz Wintermantel Zsoltot, a párt országgyűlési képviselőjét és újpesti frakcióvezetőjét indítja Újpesten polgármesterjelöltként.


– Mit szól Derce Tamás döntéséhez? Meglepte, vagy számított rá? – kérdeztük Wintermantel Zsoltot.

– Húsz év hosszú idő. Aki ismeri Derce Tamást, érzékelhette, hogy egy ideje már érlelődött benne ez a döntés. Derce Tamás – ezt hívei és ellenfelei is tudják róla – sosem volt konfliktuskerülő városvezető, ugyanakkor mindig kiváló politikai érzékkel ismerte föl az elkerülhetetlen folyamatokat, látta előre a változásokat. Ezt még akkor is el kell ismerni, ha az elmúlt években Újpest jövőjét, fejlődését illetően több kérdésben is komoly vita alakult ki közöttünk. Lehet szeretni és nem szeretni Derce Tamást, de nem érdemes vitatni, hogy beírta magát Újpest történetébe: egy korszak kötődik a nevéhez. Most emelt fővel, elismert polgármesterként adhatja át a stafétabotot az utódjának. És ez így elegáns.– A Fidesz Újpesten Önt indítja polgármesterjelöltként. Mit gondol, milyen esélyekkel száll ringbe az MSZP jelöltjével szemben?

– Nagy és feltartóztathatatlan változások zajlanak a politikában, mind országosan, mind a helyi szinteken. Mindenütt – olyan helyeken is, mint Pécs vagy a Ferencváros – egymás után dőlnek meg régi, öröknek hitt igazságok, tabuk. Ez a kerület sem az már, mint ami négy vagy nyolc évvel ezelőtt volt. Pár éve még mindenki képtelenségnek tartotta, hogy Újpesten a két egyéni országgyűlési mandátumot fideszes jelölt fogja betölteni. Idén áprilisban azonban mindkettőt megnyertük – méghozzá igen nagy fölénnyel!

– Valóban, hisz Ön az áprilisi választásokon a Fidesz egyéni képviselőjelöltjeként a második fordulóban a szavazatok 53,93 százalékát gyűjtötte be. Az MSZP-s Kiss Péter ugyanakkor 38,03 százalékot szerzett. Ez földindulásnak számít…

– A szocialisták az elmúlt négy évben rátelepedtek a fővárosra és Újpestre is. A Gyurcsány-korszak, a nokiás-doboz-politika, a türelmetlen hatalomvágy hatalmas károkat okozott minden magyar családnak. Erre a politikára mondtak nemet a magyarok idén áprilisban. Példátlan erejű összefogással lezártunk egy korszakot, és együtt az emberekkel megkezdtük a nemzeti együttműködés rendszerének felépítését. Büszke vagyok rá, hogy ebből a kerület is derekasan kivette a részét. Új korszak kezdődött az országban és Újpesten is. Nagy kérdés, ki tudjuk-e használni ezt a lehetőséget arra, hogy városunk fejlődésének új lendületet adjunk. Úgy vélem, tovább kell mennünk a változásokban, hogy Újpest az előttünk álló új korszaknak nyertese legyen. Hiszem, sőt tudom, hogy összefogással képesek vagyunk erre. Úgy is mondhatnám: együtt az újpestiekkel, együtt Újpestért.

(forrás: Helyi Téma)

 

Hozzászólások

 
0 #1 Szabó Eta 2010-08-22 18:00
Óriási szerencsénkre nem mentünk ki három gyerekemmel a tűzijátékra.
Tényleg nem olyan már Újpest, mint volt régebben.
Nagyban megy a rongyrázás, emberek veszélyeztetése és a közpénzek szórása. Ládákba ültetik az ócska fákat, amik nem is adnak árnyékot, pedig már három évesek. Virágokra költik a sok pénzt, pedig lenne jobb helye is pl. idősek gyógyszertámoga tása. Most meg luxus tűzijátékot csinálnak, pedig országosan visszafogott volt az ünnep. Véget kell vetni ennek az újpesti MSZP-s pénzszórásnak Wintermantel úr!
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.