Névnap

Ma 2018. március 21., szerda, Benedek napja van. Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 81 vendég böngészi
Újabb ügyben bizonyította korruptságát a Jobbik | videó Nyomtatás E-mail
2016. február 15.

 

„Janiczak Dávid álláshalmozó, korrupt és a saját pártja szerint is politikusbűnöző” – hangzott el Halász János és Riz Gábor sajtótájékoztatóján csütörtökön, Lillafüreden.

 

A Jobbik újabb ügyben bizonyítja, hogy korrupt és totálisan hiteltelen – mondta a Fidesz-frakció szóvivője. A részleteket ismertetve kifejtette: Ózd jobbikos polgármestere öt helyről vesz fel pénzt. Ez az elképesztő álláshalmozás nemcsak törvénytelen és erkölcstelen, „de maga a korrupció is”.

 

„A Jobbik maga mondta korábban, hogy az álláshalmozás a politikusbűnözés törvényesített formája” – idézte fel Halász János, megjegyezve, hogy most azt mutatja meg a szélsőséges párt, hogyan is működik ez a gyakorlatban.

 

„Janiczak Dávid álláshalmozó, korrupt és a saját pártja szerint is politikusbűnöző” – húzta alá a szóvivő. Emlékeztetve a Kovács Béla-ügyre leszögezte: az ózdi polgármester esete is bizonyítja, hogy a Jobbik tele van korrupciós ügyekkel.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Riz Gábor elmondta: a város polgármestere közel egymillió forintot vesz fel ott, ahol az átlag kereset nem éri el az országos átlagot.

 

Ózd fideszes országgyűlési képviselője a részletekre térve kifejtette: Janiczak 621 ezer 500 forintot vesz fel polgármesteri fizetésként, ehhez jön egy 90 ezer forintos költségtérítés, amelyet egy megyei közgyűlési tagság is kiegészít mintegy 124 ezer forinttal. A jobbikos politikus további közel 100 ezer forinthoz jut közbeszerzési döntőbizottsági tagként, mindezt megkoronázza egy felügyelőbizottsági elnöki tisztséggel, melyért havi 40 ezer forintos díjazásban részesül – fűzte hozzá. Ez az összeg, ez a bér nem illeti meg őt – vélekedett Riz Gábor, megjegyezve: a ózdi polgárokat mélyen sérti és felháborítja ez a helyzet, hiszen ez a keresmény irreális a polgármester esetében.

 

Így mennek a dolgok a Jobbik mintatelepülésén, még a saját írott szabályaikat is megszegik, ezért a Fidesz-KDNP felszólítja az ellenzéki pártot, hogy tisztázza ezt a korrupciós ügyet, és tegye meg a szükséges lépéseket, majd tájékoztassa a nyilvánosságot – összegzett Halász János a sajtótájékoztató végén.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés