Névnap

Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 72 vendég böngészi
Több sportlétesítményre volna szükség Nyomtatás E-mail
2010. július 14.

Az ország legpatinásabb sportegyesületének 125. évfordulója alkalmából méltatta az UTE tevékenységét az Országgyűlésben Nagy István képviselő, Újpest alpolgármestere. Kiemelte: nemcsak a kerület, hanem az ország érdeke is, hogy legpatinásabb klubjának gondjai megoldódjanak.

Napirend utáni felszólalásában Nagy István felidézte: az Újpesti Torna Egylet (UTE) az első helyet foglalja el a hazai sportegyesületek között az olimpiai, világ- és Európa-bajnokságokon szerzett érmeket, pontokat tekintve. Szólt arról, hogy Újpest élete összeforrott az egyesület történetével. A korábban önálló település – majd budapesti városrész – polgárai mindig is magukénak érezték, hogy az ittenieknek testedzéssel foglalkozhassanak, s mindezt nemcsak szóval, hanem tettekkel is segítették. Az UTE-bálokon adakozó helyi polgárokon kívül az itt működő üzemekig – mai szóval élve: szponzorként – segítették az egyesületet, amely Magyarország olimpiai aranyérmeinek csaknem egynegyedét szerezte meg, és ezzel az összes többi hazai klubot megelőzte.Az alpolgármester azonban – a múlt dicsősége, és a jelenben betöltött szerep méltatása mellett – figyelmeztetett arra is: a jelenleg 16 szakosztályt működtető, mintegy 3 ezer gyermek sportolására lehetőséget nyújtó UTE lényegesen szűkösebb anyagi lehetőségekkel rendelkezik, mint a IV. kerülethez hasonló lélekszámú vidéki városok sportegyesületeinek többsége. Újpest alpolgármestere rámutatott: hiába a ma is tapasztalható összefogás, a rendezetlen viszonyok gátat szabnak az eredményesebb működésnek. Jóllehet, a gondok ellenére ma is tucatnyi reménybeli olimpikon készül a következő ötkarikás játékokra. – Bizakodásra ad okot – jelentette ki Nagy István –, hogy az Orbán-kormány stratégiai kérdésként kívánja kezelni a sportot; az oktatással, a kultúrával, az egészségüggyel együtt a nemzet fennmaradásának, megerősödésének számottevő részeként tekint rá.

(forrás: Helyi Téma)

 

Hozzászólások

 
0 #2 Jozefka Antal 2010-08-23 13:36
csak ugorhatnék végre már egy jó fejest a beígért uszodába...
 
 
0 #1 kockakő 2010-08-22 18:09
Végre van egy olyan parlamenti képviselőnk, aki nem csak kijár az UTE mérkőzésére, de tesz is a kerületi sportért. Remélem nemsokára látni is fogjuk, hogy a kormány tényleg kiemelten foglalkozik a sporttal, a gyerekekkel, és több pénz lesz a tömegsportra is!
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.