Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 88 vendég böngészi
Kovács Béla után itt egy újabb jobbikos korrupciós ügy | videó Nyomtatás E-mail
2016. február 17.

 

Azt kérjük a kormányhivataltól, hogy indítson azonnali vizsgálatot a jobbikos polgármester ügyeinek vizsgálatára – hangzott el Halász János és Riz Gábor sajtótájékoztatóján.

 

A Fidesz-frakció szóvivője hangsúlyozta, napok teltek el azóta, hogy kiderült, a Jobbik újabb korrupciógyanús ügyben érintett. A Jobbik ózdi polgármestere öt jogcímen vesz fel pénzt, havonta csaknem egymillió forintot – hívta fel a figyelmet Halász János, hozzátéve: ahelyett, hogy számon kérnék a polgármestert, védik és falaznak neki, ugyanúgy, ahogy Kovács Bélával kapcsolatban is teszik.

 

Továbbra is állítjuk, hogy ez az elképesztő álláshalmozás nemcsak törvénytelen és erkölcstelen, de maga a korrupció is – jelentette ki. Rámutatott, a kifizetőhelyek közül az egyik ráadásul egy önkormányzati cég, „ami végképp felháborító és példátlan”.

 

Emlékeztetett rá, hogy a Jobbik maga mondta korábban, hogy az álláshalmozás a politikusbűnözés törvényesített esete. Azt kérjük a kormányhivataltól, hogy indítson azonnali vizsgálatot a jobbikos polgármester ügyeinek vizsgálatára – fogalmazott.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Ugyanitt Riz Gábor arról beszélt, a jobbikos polgármester rendet és tisztaságot ígért. Ehhez képest kiderült, hogy öt helyről vesz fel jövedelmet – jegyezte meg Ózd fideszes országgyűlési képviselője.

 

Tájékoztatott arról, hogy Janiczak Dávid polgármesterként 621 ezer 500 forintot keres, ehhez jön egy 90 ezer forintos költségtérítés, amelyet egy megyei közgyűlési tagság is kiegészít 124 ezer forinttal.

 

Közel 100 ezer forintot kap közbeszerzési döntőbizottsági tagságáért, emellett felügyelőbizottsági elnök egy olyan kft.-ben, amely a város saját cége – sorolta.

 

Állást halmoz, és ezzel hitelét vesztette az a polgármester, aki mást mondott 2014 őszén, és mást cselekedett 2015 végével – szögezte le. Közölte, egymillió forint jövedelem nagyon nagy pénz Ózdon, ahol az országos átlagot nem éri el az átlagbér.

 

Halász János hozzáfűzte, Novák előd több alkalommal beszélt a politikusi álláshalmozás visszaszorításának szükségességéről. Bort isznak, és vizet prédikálnak – mondta, kiemelve: „Kovács Béla után itt egy újabb jobbikos korrupciós ügy”.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés