Névnap

Ma 2018. február 22., csütörtök, Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 51 vendég böngészi
Nemzeti összefogás valósult meg Nyomtatás E-mail
2016. február 22.

 

A kötelező betelepítési kvóta elleni aláírásgyűjtés sikeres, fontos témában szólította meg az embereket – hangsúlyozta a Fidesz frakcióvezetője debreceni sajtótájékoztatóján.

 

Már kétmillióan támogatták aláírásukkal a Fidesz-frakció kezdeményezését, hogy a magyar kormány, a magyar parlament tegyen meg mindent a betelepítési kvóta ellen – tájékoztatott Kósa Lajos.

 

A Fidesz frakcióvezetője jelezte, ezt csupán kétszázezerrel kevesebben írták alá, mint a szociális népszavazást megelőző aláírásgyűjtés íveit, ám az a mennyiség sokkal rövidebb idő alatt gyűlt össze. Folytatjuk az aláírásgyűjtést – hívta fel a figyelmet, egyúttal rámutatott, ez eddig a valaha volt legsikeresebb aláírásgyűjtés az országban.

 

A politikus köszönetet mondott az önkénteseknek, munkatársaknak, valamint mindazoknak, akik már aláírásukkal kifejezték egyetértésüket. Régen látott nagy nemzeti összefogás valósult meg – jelentette ki.

 

Leszögezte, a számok azt mutatják, a Fidesz-frakció kezdeményezése sikeres, mozgósította az embereket, mivel fontos témában szólították meg őket.

 

Szólt arról is, hogy a kötelező betelepítési kvóta veszélye „korántsem múlt el”, márciusban újra összeül az Európa Tanács, és megvitatja a migráció ügyét. Nem jutottak dűlőre abban a kérdésben, hogyan védjék meg az unió országai a közös európai határokat – fűzte hozzá.

 

Kifejtette, a schengeni egyezményt be kell tartani, meg kell védeni a határokat; csak azokat kell beengedni, akik igazolni tudják, hogy menekültek, és jogosultak a menedékkérelemre. Ezt ott kell beadni és elbírálni, ahol először beléptek az unió területére: ez Görögország – mondta Kósa Lajos, aki egyúttal arra is rámutatott, a határok átjárhatósága, a szabad mozgás az EU egyik legfontosabb vívmánya.

 

Újságírói kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, a kötelező betelepítési kvóta „működésképtelen, törvénytelen, és minden józan ész szabályát áthágó” elképzelés, „ami már a megszületése előtt meghalt”. Magyarország, Szlovákiához és Lengyelországhoz hasonlóan, eljárást kezdeményezett a kvóta ellen az Európai Bíróságon – jegyezte meg, hozzátéve: teljesen elfogadhatatlan „mindenféle zsarolás” ezzel kapcsolatban.

 

Beszélt arról is, 2010-es kormányváltást megelőző időszakban eladósodtak az önkormányzatok, ezt azonban átvállalta az állam, és saját fenntartásába vette az egészségügyi intézményeket, valamint az oktatási rendszert. Emlékeztetett arra is, hogy a kormány megemelte a pedagógusok fizetését, szavai szerint ez a rendszerváltás óta a „valaha volt legnagyobb mértékű” növelése a tanárok bérének.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés