Névnap

Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 107 vendég böngészi
Két­száz millióért újítanak fel két­ kilométert Nyomtatás E-mail
2010. július 22.

Július elején – a főváros megbízásából – megkezdődött a Megyeri út felújítása, a Váci út és a Szilas patak között 2,1 kilométeren kap új aszfaltburkolatot. A mintegy nettó 209 millió forintból megújult utat előreláthatólag augusztus 4-től használhatják ismét az autósok.

Igazán ráfér az útra a felújítás, rengeteg kátyú van itt! – mondta egy autós kérdésünkre a Megyeri úton. – Egyre rosszabb lett a burkolat, már ott tartottunk, hogy egy nagyobb eső után bokáig lehetett süllyedni a vízzel telt gödrökbe! Az elkerülő útvonalakról is értesült, de munkahelyét csak a Megyerin tudja megközelíteni, a felújítás ideje alatt korábban kell indulnia, hogy rendben beérjen.Az egy hónapig tartó munka során a szakemberek a szükséges helyeken kicserélik a burkolat alapot, és az elhasználódott útpályára új aszfaltszőnyeget terítenek. A teljes útvonalon megújítják a szegélyeket, és szakaszos járdaépítést is végeznek. A kereszteződéseknél lesüllyesztik a járdákat, és vakvezető sávokat alakítanak ki az akadálymentes közlekedés érdekében. A buszmegállók szerkezetét bazaltbetonnal erősítik meg.

– Mindkét szakaszon, a Váci és a Fóti út, illetve a Fóti út és a Szilas patak között az aszfaltrétegek lemarása után két rétegű aszfaltszőnyegezéssel újul meg a burkolat, és a teljes hosszon átépülnek a szegélyek! – tájékoztatta a Helyi Témát a felújításról Wintermantel Zsolt, az önkormányzat városfejlesztési és környezetvédelmi bizottságának elnöke.

A 2,1 kilométeres szakasz megújítása több mint 200 millió (vagyis kilométerenként több mint 100 millió) forintba kerül. A fideszes képviselő, aki a Fővárosi Közgyűlés tagja is, ezzel kapcsolatban elmondta: annak ellenére, hogy nemcsak az útpálya felújításáról van szó, hanem egyéb járulékos munkák is társulnak hozzá – például szegély- és járdaépítést is végeznek –, mégis rendkívül drága a kivitelezés. – Ez főleg a jelenlegi városvezetés gyenge kontrolljának köszönhető. Nincs igazi gazdája ezeknek a beruházásoknak! – mutatott rá.

A forgalomkorlátozásról a következőket tudtuk meg: a rekonstrukció teljes ideje alatt irányonként egy-egy sávban 30 kilométer per órás sebességgel közlekedhetnek a gépjárművek. A felújítás miatt sem az autósokat, sem a buszokat nem terelik el az érintett útvonalról. Torlódásra viszont számítani kell. Elkerülő útként a Váci utat javasolják. A felújítás ideje alatt sávlezárások, sebességkorlátozás és megállási tilalom lép érvénybe a Megyeri úton, de közlekedni lehet. Számítani kell arra, hogy megnőhet a kisebb utcák – a Kálvin János, a Julianus barát, valamint a Fóti út, Baross utca – forgalma.

(forrás: Helyi Téma)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.