Névnap

Ma 2018. április 21., szombat, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 27 vendég böngészi
A magyar érdekek állnak a középpontban | videó Nyomtatás E-mail
2016. március 02.

 

Csak olyan megállapodást szabad aláírni, ami nem sérti a magyar nemzeti érdekeket - hangsúlyozta Orbán Viktor az azonnali kérdések órájában hétfőn a Parlamentben.

 

A magyar egészségügy helyzetével kapcsolatos kérdésre a miniszterelnök úgy válaszolt, az egészségügyi alapellátásra 2010-hez képest 40 százalékkal több pénzt fordít a kormány; a várólistákat felére csökkentették; több mint 500 milliárd forintot fordítottak kórházfejlesztésre; a közelmúltban 300 kórház és rendelőintézet újult meg hazai és uniós forrásokból.

 

Hozzátette, a vidéki kórházak jelentős többségében már XXI. századi körülmények fogadják a betegeket, ugyanakkor Budapesten a kormány fontos feladatának tekinti, hogy jelentősen javuljon az ellátás színvonala. Ennek érdekében megépül egy új egészségügyi központként működő kórház – hangsúlyozta, aláhúzva, további budapesti kórházfejlesztésekre is sor kerül, 3-4 helyen lesz sürgősségi centrum. Orbán Viktor viszontválaszában egy jobbikos felvetésre úgy reagált, hogy aki üzletszerűen szállít külföldre orvosokat – utalva a képviselő vállalkozására -, nem azért dolgozik, hogy jobb legyen itthon az egészségügy helyzete. A Jobbik javaslatait az egészségüggyel kapcsolatban ezért szemforgatónak nevezte.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Egy további kérdéssel kapcsolatban természetesnek nevezte, hogy Magyarország az unió tagjaként részt vesz az Európai Unió és az Egyesült Államok közötti tárgyalásokon. A miniszterelnök szerint azt az LMP-s javaslatot, hogy az ország ezen ne vegyen részt, nem tudja elfogadni. A tárgyalások esetleges kimeneteléről szólva hangsúlyozta, az USA és az unió között kötendő szabadkereskedelmi egyezmény kapcsán a kormány továbbra is fenntartja álláspontját, hogy csak olyan megállapodást szabad aláírni, ami nem sérti a magyar nemzeti érdekeket.

 

Orbán Viktor az MSZP frakcióvezetőjének adott viszontválaszában hangsúlyozta: a parlamenti patkónak ezen az oldalán az a biztatás, hogy "tisztázzuk a magunkhoz való viszonyunkat", nem tűnik értelmesnek, mert az tisztázott. Azt értem, hogy van identitásválság az önök oldalán, de ehhez nekünk nincs semmi közünk – jegyezte meg.

 

A dolog lényege mégis csak az, hogy Magyarországon népszavazást lehet kezdeményezni, azt be lehet adni, ha vita van, azt az arra feljogosított alkotmányos szervek el fogják dönteni – emelte ki a miniszterelnök, rámutatva, hogy az NVI-nél történtek elfogadhatatlanok, és a kormány azt tette, amit kell, azaz arra kérte a választási bizottságot, nyújtsanak be egy olyan törvényjavaslatot, amely megnyugtatóan szabályozza ezt a jogintézményt. A kormányfő egyúttal emlékeztetett: a választási bizottságban minden parlamenti párt képviselteti magát.

 

Mindig egy dolog köti össze az ön kérdéseit, ez a pénz – reagált Orbán Viktor a Jobbik elnökének azonnali kérdésére. Hozzátette: az is látszik, hogy nem a politika érdekli önt, hanem a pénz.

 

Van például önök között olyan képviselő, aki a saját édesanyja cégének fizette ki a kampánypénzét. Önök abból is pénzt csinálnak, hogy orvosokat visznek külföldre.

 

Egy autókölcsönző cég 18 millió forint értékben kap önöktől megbízásokat tanulmányírásra, egy autószerelő cég 6 millióért, egy informatikai cég 8 millióért ír tanulmányokat az önök pártjának, de a legszebb, hogy egy fuvarcég is ír tanulmányokat a Jobbiknak 4,4 millióért olyan témákban, mint az európai radikális trendek, vagy az izlandi válságkezelés – idézte fel a kormányfő.

 

„Nem is sorolom tovább, nem is ló-, hanem mamutláb lóg ki ezekből az ügyekből” – jegyezte meg, feltéve a kérdést: „nem kellene egy jóízűt söpörni a saját házuk táján, mielőtt bennünket rágalmaznak?”

 

Viszontválaszában Orbán Viktor azt javasolta az ellenzéki pártnak, hogy nézzék meg a Kovács Bélánál talált fiktív számlákon szereplő pénz vajon a Jobbik pénze volt-e.

 

Emelni kell a képzettséget, és aki erre vállalkozik, azt bátorítani kell, nem dorongolni – hangsúlyozta a miniszterelnök egy szocialista felvetésre reagálva az Aranykalász Gazda képzés kapcsán.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés