Névnap

Ma 2018. március 19., hétfő, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 63 vendég böngészi
Eddig 871 település támogatja a kormány migrációs politikáját | videó Nyomtatás E-mail
2016. március 07.

 

Eddig 871 település kötelezte el magát a kormány migrációs politikája mellett, minden rendelkezésünkre álló eszközzel támogatjuk a kormányt ebben az ügyben, várjuk további települések csatlakozását is – jelentette be Kocsis Máté józsefvárosi polgármester vasárnapi sajtótájékoztatón.

 

A polgármester hangsúlyozta, a települések szeretnék felhívni arra a figyelmet, hogy a kvótaveszély továbbra is fennáll, a brüsszeli bürokraták nem engednek. Mint mondta, a migrációs nyomás újra növekszik, ezért tájékoztatni kell az embereket a várható hatásokról.

 

Kocsis Máté arról tájékoztatott, hogy a debreceni és a tiszaszigeti polgármesterrel együtt március 22-én szombatra konferenciát hívnak össze a 871 csatlakozott település polgármesterének. A megbeszélésen szóba kerülnek majd az eddigi tapasztalatok, a kormány munkájának támogatása, és a kvótáról szóló népszavazás támogatása is.

 

Aláhúzta, az eddig csatlakozott települések elkötelezettek a kormány migrációs politikája mellett, amiből adódik, hogy a népszavazás sikerében is érdekeltek. "A kormány munkájában részt fogunk venni, kampányolni fogunk" – erősítette meg.

 

Emlékeztetett a Keleti pályaudvaron történt eseményekre, azzal folytatva, ma már világos, hogy az ott élők többet nem akarnak hasonló helyzetbe kerülni. Elmondta, szomorúan tapasztalták Józsefvárosban, hogy a baloldal politikusai nem veszik komolyan a problémát.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Kocsis Máté hangsúlyozta, a kezdeményezéshez várják további települések csatlakozását annak érdekében, hogy minél szélesebb körű legyen az összefogás a jogtalan, veszélyes és értelmetlen kvóta ellen.

 

Minden rendelkezésre álló eszközzel megvédjük nemcsak az országot, hanem a településünket is, mert jogunk van eldönteni, hogy kikkel szeretnénk együtt élni – fogalmazott.

 

Kijelentette, ha nem ilyen kormánya lenne az országnak, ma Magyarország egy nagy „Keleti pályaudvar lenne”. „Ez az, amit nem szeretnénk, egyikünk településén sem szeretnénk kölni esetet, egyikünk településvezetői felelőssége sem engedi meg, hogy ne álljunk ki a kvóta ellen” – fogalmazott.

 

Az összefogás arról is szól, hogy a kormány mellett meg tudjuk teremteni az önkormányzati hátteret az elkövetkező nehéz hónapokban – mondta. Rámutatott, a migráció kezelése komoly önkormányzati forrásokat is igényelt, Józsefvárosban közel 100 millió forintot emésztett fel a rend helyreállítása.

 

Papp László, Debrecen polgármestere arról beszélt, hogy az 1995-ben megnyitott menekülttáborban 20 év alatt 35.000 migráns fordult meg, az elmúlt három évben ebből a 35.000 főből 20.000. Az arányokra mutatva kifejtette, amíg Brüsszel elhibázott migránspolitikája nem „öntött olajat a tűzre”, addig a történés normális mederben folyt, Debrecenben 2013-ig nem volt probléma.

 

Elmondta, az elmúlt három évben a városon végigvonuló 20.000 gazdasági migráns komoly problémákat okozott. Úgy folytatta, a város polgárainak egyértelmű véleménye a kérdésben, hogy gátat kell szabni a migránsáradatnak.

 

Arról is beszélt, hogy tavaly decemberben bezárták a menekülttábort, ami visszaadta a nyugalmat a tábor körül élőknek, és Debrecennek is. Mint kifejtette, ez is oka annak, hogy Debrecen egyértelműen kiáll a kormány migrációs politikája mellett.

 

A magyar- szerb-román hármas határnál fekvő tiszaszigeti polgármester a migráció gyakorlati tapasztalatait kifejtve tette fel a kérdést, kik akarták áttörni a kordont Röszkénél, kik dúlták fel Mórahalom és Ásotthalom békés mindennapjait?

 

Ferenczi Ferenc beszélt arról is, hogy naponta ezrek „jöttek-mentek” a környéken, anyagi károkat is okozva.

 

Úgy folytatta, a környéken élők nem szeretnék, ha bármilyen formában új migránsok érkeznének hozzájuk.

 

Szavait azzal zárta, arra kérik a kormányt, hogy hallgassa meg az emberek véleményét, és erre alapozva ne engedje az uniónak, hogy ránk kényszerítsék a kvótarendszert.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés