Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 84 vendég böngészi
A pártpolitikának nincs helye az iskolában | videó Nyomtatás E-mail
2016. március 08.

 

A felnőttek nem használhatják eszközként a gyermekeket - mondta Németh Szilárd.

 

A fideszes országgyűlési képviselő hétfői napirend előtti felszólalásában azt javasolta Harangozó Tamásnak, vegye át a terembiztosi szolgálattól azt a véres bakancsot, „valószínűleg hiányzik egy 2006-os verőlegényük lábáról, amit az előbb itt elhelyezett”.

 

Németh Szilárd hangsúlyozta, a legerősebb legitimációs intézménynek a népszavazást tartják, ennek segítségével sikerült meggátolni a kórházi napidíj, a vizitdíj és a tandíj bevezetését. A kötelező betelepítési kvóta ellen is népszavazáson fogunk dönteni – húzta alá, egyúttal megjegyezve, amennyiben a vasárnapi nyitva tartásról lesz népszavazás, az ott meghozott döntést a kormány és a Fidesz-KDNP „teljes egészében el fogja fogadni”.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

A politikus leszögezte, az iskolában első a gyermekek érdeke, a felnőttek nem használhatják a gyermekeket eszközként olyan helyzetekben, amelyek átlátása tőlük nem várható el.

 

Példaként többek között egy banki hitel felvételét, valamint a szülők munkahelyi problémáit említette meg; mint mondta, ezeket nem lehet a gyerekekre terhelni. A gyermek kiskorú, korlátozottan jogképes, a törvények értelmében sem érett még meg arra, hogy ezeket a kérdéseket teljes egészében átlássa – tette hozzá.

 

Kifejtette, mindenekelőtt a szülő, az iskolával összefüggésben pedig a pedagógus felelőssége is, hogy olyan ügyekben ne késztessék állásfoglalásra a gyerekeket, amelyekhez felnőttek mérlegelése, döntése szükséges.

 

A felnőttek konfliktusait nem lehet gyáván mögéjük bújva, vagy számítóan rájuk hivatkozva kezelni – fogalmazott Németh Szilárd, aki szerint a felnőttek dolgában nem a gyerekeknek kell igazságot tenniük, a párpolitikának meg végképp nincs helye az iskolában.

 

Tájékoztatott arról is, hogy Csepelen 598 210 forint közpénzbe került az, hogy múlt hétfőn nem mondták le azoknak a diákoknak az iskolai ebédjét, akik nem jelentek meg aznap a kerület oktatási intézményeiben. Ez az ára annak, ha beviszik a politikát az iskolába, ez az ára annak, ha gyerekeket késztetnek arra, hogy ők vállalják fel azt a mondanivalót, amit a felnőtteknek egymás között kellene megbeszélniük – jelentette ki, rámutatva: a politikának az iskolában nincs helye.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés