Névnap

Ma 2018. március 19., hétfő, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 108 vendég böngészi
Múlttal és jövővel szembenézve kell cselekedni a nemzetért | videó Nyomtatás E-mail
2016. március 16.

 

Múlttal és jövendővel egyaránt szembenézve cselekedni a nemzetért - fogalmazta meg Tarlós István az 1848-49-es forradalom és szabadságharc mának szóló üzenetét kedden Budapesten.

 

A Magyar Nemzeti Múzeumnál tartott díszünnepségen a főpolgármester Jókai Mórt idézve azt mondta: nem a bátraké a pálma, hanem azoké, akik szeretik a hazát. Ezért a bátorság igazi próbái a mi korunkban a jelenhez való igazodás képességében rejlenek - fogalmazott, hozzátéve: az igazi bátrak érzik a veszélyt és vállalják a feladatot, őrzik a határt és vigyázzák a határtalan közös hazát.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Tarlós István szerint az igazi bátrak nem önző módon a nép szeretetére vágynak, hanem a bizalmából teszik, amit tenniük kell. "Ha ünnep van, mindig kitűzzük a zászlót, de kitárjuk-e a szívünket is?" - kérdezte Tarlós István, aki szerint az igazi március üzenete azt erősíti, hogy akkor is merni kell előrébb lépni, amikor kockázatos.

 

Elfogadjuk, vagy merjük elutasítani, miként Nyírő József is Az Isten igájában, "merünk-e nemet mondani rá, hogy a népfenntartó evangélium, az ország sorsa az álorcás nemzetközi tanácskozásoktól, hatalmak szeszélyétől, a pénz és a fegyver hatalmától függjön" - fejtette ki a főpolgármester.

 

Tarlós István úgy fogalmazott, sokan látjuk, hogy ez az ország mer cselekedni, bár kockázatos és nehéz. "Nincs más út, ez ma a jövővel számot vető, felelősen cselekvő bátrak mérföldköve" - tette hozzá a városvezető, aki Ady Endrét idézve azt is hangsúlyozta, a márciusi üzenet lényegre törő és továbbélést sürget.

 

(Fidesz.hu, MTI)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés