Névnap

Ma 2018. március 21., szerda, Benedek napja van. Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 84 vendég böngészi
Az illegális bevándorlás fokozza a terrorveszélyt | videó Nyomtatás E-mail
2016. március 23.

 

Fel kell készülniük a magyar hatóságoknak a fokozódó migrációs nyomás kezelésére – mondta Kósa Lajos.

 

A magyar kormány a tömeges bevándorlás okozta vészhelyzetre vonatkozó állapotot két megyére hirdette ki, ez lejárt, a mostani helyzetben az egész országra vonatkozóan hirdették ki a vészhelyzetet, erről számolt be a belügyminiszter – jelentette ki a honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke a testület ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatóján. Kósa Lajos hangsúlyozta, nem lehet számítani arra, hogy a déli határokra nehezedő nyomás csökkenjen, az embercsempészek „tudatosan próbálják meg kitapogatni” a határszakasz védelmének gyenge pontjait.

 

Elmondta, a bevándorlás okozta vészhelyzet egész ország területére történő kihirdetése azt a lehetőséget teremti meg, hogy a katonák a rendőrökkel együtt járőrözzenek. A szomszédos országok illetékes szerveivel való konzultációk, valamint a hírszerzési adatok azt támasztják alá, hogy egyáltalán nem lehet kizárni, hogy kialakuljon egy romániai útvonal is – hívta fel a figyelmet a Fidesz-frakcióvezetője, hozzátéve: ezzel kapcsolatban a bizottság több közbeszerzés alóli felmentési kérelmet is tárgyal majd, ezzel „megkezdjük a felkészülést arra”, hogy szükség esetén 10-14 nap alatt kialakítható legyen a román-magyar határon is a biztonsági határzár.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

A brüsszeli robbantások kapcsán kifejtette, egyelőre két magyar sérültről tudni, mindketten a magyar kormány alkalmazottai. Pintér Sándor ideiglenesen elrendelte a terrorkészültség kettes fokozatát, addig, amíg nem derül ki pontosan, hogy a terrortámadás milyen jellegű, mire lehet számítani – fogalmazott.

 

Mint mondta, a metrót és a nemzetközi repülőterek védelmét megerősítik, és fokozott járőrtevékenységet folytatnak a rendőrök és a Terrorelhárítási Központ egységei. Szólt arról is, az illegális bevándorlás fokozza a terrorveszélyt, rontja az európai emberek biztonságát, az európai életminőséget, veszélyezteti a mindennapi életet.

 

Megjegyezte, a német hatóságok tájékoztatása szerint tavaly kétmillió bevándorló érkezett Németországba.

 

A balkáni útvonalon kialakult helyzettel kapcsolatban közölte, fel kell készülniük a magyar hatóságoknak az esetlegesen fokozódó nyomás kezelésére.

 

Kósa Lajos tájékoztatott arról is, hogy a bizottsági ülésen meghallgatták a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal főigazgatójának beszámolóját, aki közölte, eddig ötezer esetben jelezték a magyar hatóságok számára az uniós országok, hogy ide szeretnének telepíteni bevándorlókat, mondván, hogy ők itt regisztráltak.

 

Ezek az emberek nem Magyarországon léptek először uniós területre, ha vissza akarják küldeni őket ide, akkor nekünk tovább kell küldeni őket Görögországba – jelentette ki. Görögország nem teljesíti a schengeni zónára vonatkozó előírásokat és a dublini egyezményeket, de ez nem hozhatja őt jogtalan jogelőnyös helyzetbe – fűzte hozzá. Kitért arra is, hogy a fogadási feltételek jelenleg egyik országban sincsenek meg.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés