Névnap

Ma 2018. február 24., szombat, Mátyás napja van. Holnap Géza napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 86 vendég böngészi
Folyamatosan nő a versenyszférában foglalkoztatottak száma Nyomtatás E-mail
2016. március 31.

 

A kormány számára kiemelten fontos feladat, hogy támogassa azokat a hazai vállalkozásokat, amelyek valódi húzóerőt jelentenek a nemzetgazdaság számára – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Ajkai Elektronikai Kft és az AE-Plasztik Kft. kapacitásbővítő beruházásának bejelentésekor.

 

A két ajkai cég a nagyvállalati beruházási támogatási program keretében több mint 160 millió forintos kormányzati segítséggel növelheti termelékenységét és foglalkoztatottjainak létszámát – tájékoztatott Varga Mihály. Hozzátette: hazánk gazdasági teljesítményének növekedését jól mutatja, hogy a rendszerváltás óta még soha nem dolgoztak ilyen sokan Magyarországon.

 

A foglalkoztatottak száma immár közel két éve folyamatosan meghaladja a 4 millió főt, és jó esélyünk van, hogy ez a szám idén tovább emelkedjen. A tárcavezető a régiós adatokat ismertetve kijelentette: a növekedésből Veszprém megye is kivette a részét, ahol az országos átlagot meghaladóan bővült 2010 és 2015 között a foglalkoztatottság. A növekedést alapvetően a versenyszektorban létrejött új munkahelyek eredményezték – emelte ki.

 

Varga Mihály leszögezte: a növekedés stabil alapokon áll, a gazdaság egészére kiterjedt. Az export mellett fontos tényezője a belső kereslet növekedése, amit alátámaszt a reálbérek tavalyi 4,3 százalékos emelkedése.

 

A miniszter azt is hangsúlyozta, az államháztartás egyensúlya biztosított, azt semmilyen formában nem veszélyezteti az uniós források brüsszeli visszatartása. Tavaly a késedelmes brüsszeli utalások miatt 560 milliárd forintot kellett a magyar költségvetésnek kifizetésként finanszíroznia, ez azonban nem járt olyan kamatteherrel, ami kockáztatná a stabil költségvetést.

 

Az Ajkai Elektronikai Kft. közel 235 milliós beruházásából több mint 82 millió forintot tesz ki az állami támogatás. Az új présgép és ponthegesztő robotcella precízebb munkát tesz majd lehetővé. Az AE-Plasztik Kft. hét új fröccsöntő gép beszerzését oldja meg 245 milliós forintot meghaladó fejlesztésből, amelyből közel 86 millió forint a kormányzati segítség. A két fejlesztéssel összesen 33 új munkahely jön létre.

 

(Nemzetgazdasági Minisztérium)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés