Névnap

Ma 2018. február 21., szerda, Eleonóra és Zelmira napja van. Holnap Gerzson napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 95 vendég böngészi
Az ellenzék összezárt a családok ellen | videó Nyomtatás E-mail
2016. április 04.

 

A parlament szerdai döntésével teljessé vált a Fidesz otthonteremtési programja, amelyet tavaly decembertől több jogszabály elfogadásával tettek lehetővé – ismertette Hollik István pénteki sajtótájékoztatóján, hozzátéve, a program elemeinek elfogadtatása jóval nehezebb volt, mint azt gondolták volna.

 

Emlékeztetett, az elmúlt négy hónapban az derült ki, hogy csak a Fidesz-KDNP számára magától értetődő, hogy segíteni kell a magyar családokat az olcsó otthon megteremtésében. Az ellenzék a mai napig „teljes gázzal támadja” a családi otthonteremtési kedvezményt és a lakásépítési áfa csökkentését.

 

Az e héten lezajlott otthonteremtési közösségről szóló parlamenti vitában az összes ellenzéki párt nemmel szavazott – hívta fel a figyelmet, kifejtve, a program a bankrendszeren kívüli lakáscélú megtakarítást biztosítja, és az eddiginél jóval nagyobb állami támogatást ad mindehhez.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Ezek a pártok ezúttal is a bankok érdekeit védték, és meg akarták akadályozni annak a Nemzeti Otthonteremtési Közösségnek a létrehozását, amelynek segítségével meg lehet törni a bankok hitelezési monopóliumát – húzta alá. Emlékeztetett, az ellenzék nem először zárt össze a magyar családok ellen, ezek a képviselők a bankok elszámoltatását, a forintosítást lehetővé tevő törvényeket sem támogatták.

 

Nyitrai Zsolt arról beszélt, hogy 2002-ben születtek olyan hibás döntések, amelyek a mai napig hatással vannak a magyar családokra. Mint mondta, a szocialisták választási győzelmük után szinte azonnal megszüntették az otthonteremtési támogatások rendszerét. Emlékeztetett, duplájára emelték a lakásépítések áfáját. „Ezek az intézkedések odatolták a magyar családokat a devizahitelekhez” – fogalmazott.

 

A kormánypárti politikus úgy folytatta, hogy 2010-ben a kormány legfontosabb feladatai közé tartozott a bankok elszámoltatása és a devizahitelesek segítése. Ezután rátért arra, hogy a mostani kormánynak világos célja és víziója, hogy a magyar családok lakáshoz jussanak. Felhívta a figyelmet arra, hogy ehhez a célhoz több eszköz szükséges, amelyek együtt hatékonyabbak.

 

Itt említette a családi otthonteremtési program rendszerét; az áfa-csökkentést; a Nemzeti Otthonteremtési Közösséget; az építési-, építésügyi szabályok egyszerűsítését és a kedvezményes hitelkonstrukciót.

 

Kijelentette, a legpesszimistább számítások szerint is, 10.000 új lakás építése hazánkban 0,2 százalékos GDP növekedést képes produkálni. Ez egy abszolút jó szándékú program, amellett, hogy a magyar családok lakáshoz juthatnak, az építőipar beindításával a magyar gazdaság versenyképessége is erősödik. Bármit is mond a baloldal, amikor dönteni kell, az otthonteremtési támogatás ellen vannak – mondta.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés