Névnap

Ma 2018. március 21., szerda, Benedek napja van. Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 17 vendég böngészi
Érdemi és konstruktív szakmai egyeztetés zajlott | videó Nyomtatás E-mail
2016. április 04.

 

A közös célban, Magyarország és a magyar emberek biztonságának a növelésében egyetértés volt a kormány és a pártok között – hangzott el Kovács Zoltán és Kontrát Károly sajtótájékoztatóján az ötpárti egyeztetést követően.

 

Pintér Sándor belügyminiszter kezdeményezésére ötpárti egyeztetést tartottak a kormány terrorellenes akciótervéről a Belügyminisztériumban (BM) pénteken.

 

Az egyeztetést követően Kovács Zoltán felhívta a figyelmet arra, hogy 2015-ben a tömeges és ellenőrizetlen bevándorlás következtében Európában egyértelműen és kézzelfoghatóan megnőtt a terrorfenyegetettség mértéke. Felelőtlenség lenne, ha nem készülnénk fel az ebből fakadó aktuális kihívásokra – jegyezte meg.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

A kormányszóvivő közölte, a tárgyaláson a pártoktól felelősségvállalást kértek. A közös célban, Magyarország és a magyar emberek biztonságának a növelésében egyet is értettünk – húzta alá. Kovács Zoltán kiemelte, alapvető szakmai nézeteltérés nem volt, körvonalazódik az egyetértés lehetősége.

 

Kontrát Károly elmondta, a parlamenti pártok képviselői szakmai módon, felelősen álltak az előterjesztett tervezethez. Érdemi és konstruktív szakmai egyeztetés zajlott – jegyezte meg. Kiemelte, a belügyminiszter javaslatai nem tartalmaznak többletjogosítványt azokhoz a szabályokhoz képest, amelyek a nyugat-európai országok jogrendszereiben ma is megvannak.

 

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára arról is tájékoztatott, az ellenzék is tett javaslatokat - például a büntető törvénykönyv szigorítására vonatkozóan -, melyek megtárgyalására nyitott a kormány. Kitért arra is, hogy az egyeztetés fontos szakasza volt a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemzőközponttal (TIBEK) kapcsolatos kérdések megtárgyalása. Kontrát Károly kifejtette, a szervezet a nemzetbiztonsági szolgálatok által begyűjtött adatokat összegezné, elemezné, információgyűjtést nem végezne, nyomozati hatásköre és hálózata nem lenne. A TIBEK július 1-jén jönne létre, és mintegy 130 ember tartozna a személyi állományába – tette hozzá. A politikus hangsúlyozta, megvan az esély a szervezet ötpárti támogatására.

 

Az államtitkár arról is tájékoztatott, hogy a tárgyaláson szóba került a lehallgatásokkal kapcsolatos szabályozás is. A jelenlegi törvények betartása a cél, hogy azokat senki ne kerülhesse ki az új technikai eszközök és alkalmazások segítségével – húzta alá. Ebben is egyetértés mutatkozott a jelenlévők részéről – fűzte hozzá.

 

Az észrevételek figyelembevételével a BM egyeztetést tervez Péterfalvi Attilával, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökével is. A hétfői kormányülést megelőzően a nemzetbiztonsági kabinet is tárgyal az akciótervről. Pintér Sándor belügyminiszter jelezte, a kormányülést követően újabb ötpárti egyeztetés lesz.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés