Névnap

Ma 2018. március 20., kedd, Klaudia napja van. Holnap Benedek napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 65 vendég böngészi
A migrációs státuszúak nem élvezhetnek többletjogosítványokat | videó Nyomtatás E-mail
2016. április 07.

 

Semmilyen migrációs státuszú ember nem élvezhet többletjogosítványokat a magyar állampolgárokkal szemben – jelentette ki Kósa Lajos.

 

Az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága a migrációval kapcsolatos egyes törvényekről és eljárási szabályokról tárgyalt szerdán. Az ülést követő sajtótájékoztatóján Kósa Lajos aláhúzta, annak az elvnek az érvényesítését szeretnék a szabályokon következetesen végigvinni, mely szerint semmilyen migrációs státuszú ember nem élvezhet többletjogosítványokat a magyar állampolgárokkal szemben. Ugyanazok a szabályok vonatkoznak rájuk, amelyek a magyar állampolgárokra – jegyezte meg.

 

A honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke arra is felhívta a figyelmet, hogy ezt az elvet az Európai Tanács is kimondta márciusi ülésén. Kósa Lajos közölte, ez azt jelenti, akárhogy jön be valaki; menekültként, illegális határátlépőként, vagy migránsként, az őket megillető ellátások, juttatások nem haladhatják meg a magyar állampolgárokét.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

A fideszes képviselő hozzátette, ezt fontos elvnek tartják, mert korábban is azt mondták, hogy az uniós és nemzetközi migrációval, valamint menekültkérdéssel foglalkozó eljárások szinte meghívólevelet jelentenek.

 

Kósa Lajos méltánytalannak is tartotta, hogy egy illegális határátlépőt, vagy migránst többletjogosítványok illettek meg a magyar állampolgárokhoz képest.

 

Kósa Lajos kitért arra is, hogy Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke és a bizottság tagjai is számos észrevételt tettek a módosítással kapcsolatban. Ezért a bizottság úgy döntött, hogy a részletes vita második szakaszát az április 20-i ülésen folytatják le, mert szeretnék az OBH-elnök által megfogalmazott észrevételeket is beépíteni a módosító indítványba – tette hozzá.

 

A Fidesz frakcióvezetője a kvótaügyre is kitért. Látszólagosnak nevezte a „békét”, mert az unió vezető politikusai egyáltalán nem tettek le a kötelező betelepítési kvótáról. Kósa Lajos ezzel kapcsolatban felidézte Martin Schulz hétfői nyilatkozatát is, melyben az Európai Parlament elnöke „kötelező szolidaritási mechanizmusról” beszélt.

 

Kósa Lajos aláhúzta, elutasítják a kötelező betelepítési kvótát. Elutasítjuk, hogy mások döntsék el a magyar választók és az általuk felhatalmazott parlament helyett, hogy nekünk, magyaroknak, a saját hazánkban kikkel kell kötelezően együtt élni – szögezte le.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés