Névnap

Ma 2018. április 22., vasárnap, Csilla és Noémi napja van. Holnap Béla napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 100 vendég böngészi
Vasárnapi pihenőnap: a frakció támogatja a kormány kezdeményezését | videó Nyomtatás E-mail
2016. április 13.

 

Egyetlen szocialista jóslat sem teljesült a vasárnapi pihenőnappal kapcsolatban – jelentette ki Kósa Lajos.

 

Ha a parlament nem ezt a megoldást választja, akkor egy érvényes és eredményes népszavazás esetén a kereskedelemben dolgozók három évig rosszul járnak – jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője a vasárnapi pihenőnap eltörléséről szóló szavazást követő sajtótájékoztatóján. Kósa Lajos hangsúlyozta, a szocialisták elképzelése szerint a népszavazási kérdés értelmében a korábban elfogadott törvény minden elemét vissza kellett volna vonni, így a vasárnapi foglalkoztatásra vonatkozó 300 százalékos bérpótlékot is.

 

Úgy fogalmazott, mivel az Országgyűlés a népszavazás előtt döntött, lehetőség nyílik arra, hogy – egyeztetve az érintettekkel – tisztázzák, hogy vasárnapi munkavégzés esetén a dolgozóknak milyen munkafeltételeket és juttatást kell adni.

 

Tájékoztatott arról, hogy a szavazást követően szükséges az Alkotmánybíróság (Ab) állásfoglalása is, azonban valószínűsíthető, hogy nem lesz népszavazás a kérdésről. Erről már van joggyakorlat – jegyezte meg a politikus.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Szólt arról is, hogy a vasárnapi munkavégzés tilalmával kapcsolatos várakozások teljesültek: nem csökkent, hanem nőtt a kiskereskedelmi forgalom és a foglalkoztatás, az emberek nem maradtak ellátatlanul, a vendéglátásban és az idegenforgalomban pedig emelkedett a kereslet. Nem teljesült egyetlenegy szocialista jóslat sem – tette hozzá.

 

Kifejtette, az intézkedés beváltotta a hozzá fűzött reményeket, egy régi követelést valósított meg, „de tudomásul vettük, hogy a magyar választókat egy év alatt nem tudtuk meggyőzni ennek a helyességéről”. Közölte, a vasárnapi boltzár eltörlése csak egy lehetőség, nem jelent vasárnapi nyitva tartási kötelezettséget.

 

A vasárnapi munkavégzés tilalmát visszavonó törvényjavaslatra a Fidesz-frakció kötelező szavazást rendelt el. Kósa Lajos elmondta, habár nagy volt a vita, „a parlament meghökkentő egységben döntött”, a baloldali ellenzék is belátta, hogy a népszavazás súlyos következményekkel járt volna a kereskedelmi dolgozókra nézve, és módosító indítvány sem érkezett a javaslathoz.

 

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, miután megjelenik a most elfogadott törvény a Magyar Közlönyben, az üzleteknek lehetőségük lesz vasárnaponként nyitva tartani.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés