Névnap

Ma 2018. január 19., péntek, Sára és Márió napja van. Holnap Fábián és Sebestyén napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
január
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 16 vendég böngészi
Nem beszélünk a dolgokról, cselekszünk | videó Nyomtatás E-mail
2016. április 13.

 

Nyomozócsoportokat hoznak létre a rendőrségen valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV), amelyeknek kizárólag az lesz a feladatuk, hogy egyenként nézzék át a nemzetközi forrásokból felszínre került offshore-ügyek magyar vonatkozásait - mondta Orbán Viktor az azonnali kérdések órájában.

 

Orbán Viktor ellenzéki kérdésre reagálva hangsúlyozta, a magyar törvények szerint minden képviselőnek a valóságnak megfelelő vagyonnyilatkozatot kell beadnia évről évre. A miniszterelnök hozzátette, 1990 óta parlamenti képviselő, sosem volt, most sem az, és nem is lesz vagyonos ember. „El kellett dönteni, valaki üzletember lesz vagy politikai vezető. Én döntöttem, ennek következményeit a mai napig viselem és vállalom” – fogalmazott, hozzátéve, minden ettől eltérő állítást visszautasít.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Egy másik, jegybankkal kapcsolatos felvetésre úgy reagált, az MNB megmentette a pénzügyi összeomlástól hazánkat. Ezután a jelenlegi állami vezető bérbesorolási rendszeréről szólva arról beszélt, helyesnek tartja a rendszert. „Egyetértettem azokkal, akik szerint válság idején mindenkinek hátrébb kell lépnie az igényeivel” – mondta, hangsúlyozva, az Állami Számvevőszék szerint egy átlátható és világos rendszert kellett létrehozni ezen a területen az osztalékok, prémiumok és bónuszok helyett.

 

A miniszterelnök világosan kijelentette, egyetért azzal is, hogy helyes a cégvezetők ekkora fizetése. A V4-es átlag alatt vannak az állami vezetőink bérei, a nyugat-európai bérekről nem is érdemes beszélni, a magyar állami cégvezetők a legalacsonyabban fizetettek a hasonló iparágban dolgozó hasonló méretű cégvezetőkhöz képest – fejtette ki. A mostani besorolás arányban van az általuk viselt felelősséggel – szögezte le.

 

Emlékeztetett, a magyar állami cégeknél bevett gyakorlat volt, hogy a fizetés mellett prémium, bónusz, osztalék szerepelt. Világos, átlátható rendszert építettek ki – hangsúlyozta, rámutatva, a régi rendszer szerint a cégvezetők egymilliárd forintos jövedelmet kapnának, amiről lemondtak az új besorolás javára.

 

A kormányfő egy jobbikos felvetésre reagálva felhívta a figyelmet arra, csak az uniós pénzek esetében 44 ezer céget vizsgáltak át annak érdekében, hogy nyilatkozzanak, a kedvezményezettek mögött a tényleges tulajdonosok állnak-e vagy sem. Ezek után azt mondani, hogy nem csinálunk semmit, ez nem fair – jegyezte meg.

 

Elmondta, a nemzetbiztonsági kabinet ülésén nyomozócsoportok létrehozásáról döntöttek, ezek feladata, hogy a nemzetközi forrásokból felszínre került offshore ügyek magyar vonatkozásait egyenként nézzék át. Vannak vizsgálatok, lesznek vizsgálatok, szerintem lesznek eredmények is – tette hozzá, egyúttal rámutatva, az ügyben szükséges a nemzetközi együttműködés.

 

Ha nincs nemzetközi együttműködés, akkor is menni fogunk a dolog után – jelentette ki, majd kitért arra is, az angol ügyészség közleménye alapján az Alstom-ügy is napvilágra került. Bízhat bennünk, nem beszélünk a dolgokról, cselekszünk – hangsúlyozta a miniszterelnök.

 

Viszonválaszában arról beszélt, a magyar állam számára világos szabályok vannak atekintetben, hogy kivel lehet és kivel nem lehet szerződést kötni Ezeket mi be is tartjuk – húzta alá.

 

Egy LMP-s kérdés kapcsán kifejtette, a magyar állam nem kíván foglalkozni azokkal a jogi személyekkel, társaságokkal és magánszemélyekkel, akik a magyar állammal nem állnak üzleti kapcsolatban.

 

Nekünk egy nagyon világos elvünk van, és ennek az érvényesítéséért dolgozunk: az elv az, hogy ott kell adózni, ahol az ember a pénzt megkeresi. Nekünk ahhoz kell ragaszkodnunk, hogy aki Magyarországon kereste meg a pénzét, az Magyarországon a magyar törvényeknek megfelelően adózzon, és vállalja a közterhekből ráeső részt – emelte ki.

 

Viszonválaszában a burzsoázia kifejezés kapcsán leszögezte, azt a kommunisták hurcolták be Magyarországra az ötvenes években, hogy a nekik nem tetsző embereket utána kihurcolhassák innen a gulágra.

 

Csak tisztázott hátterű, a törvényeket betartó módon működő vállalkozásokkal szabad kapcsolatba lépnie a magyar államnak, az adóhivatalnak pedig mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a Magyarországon keletkezett jövedelem után az adót Magyarországon befizessék – hangsúlyozta a miniszterelnök.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés