Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 26 vendég böngészi
Erősödött a Magyarország melletti befektetői elkötelezettség | videó Nyomtatás E-mail
2016. április 15.

 

A magyar kormány gazdaságpolitikája egyre jobb feltételeket tud teremteni a nálunk működő hazai és külföldi vállalkozások számára – jelentette ki Varga Mihály annak kapcsán, hogy a Nestlé új gyártócsarnokot épít büki üzemében.

 

A nemzetgazdasági miniszter a parlamentben tartott rendezvényen kifejtette, a Nestlé Hungária Kft. 20 milliárdos büki fejlesztése jelzi a Svájc és Magyarország közötti gazdasági kapcsolatok megerősödését is. A mai napot közös sikerként értékelhetjük – jegyezte meg Varga Mihály azzal összefüggésben, hogy a vállalat bővíti állateledel gyártó üzemét.

 

Leszögezte, közel 300 svájci vállalat 40 ezer embernek ad munkát hazánkban, a két ország közötti külkereskedelmi forgalom több mint 10 százalékkal emelkedett az elmúlt évben. A magyar kormány gazdaságpolitikája egyre jobb feltételeket tud teremteni a nálunk működő hazai és külföldi vállalkozások számára – jelentette ki, hozzátéve: ezt mutatja gazdasági teljesítményünk, valamint számos visszaigazolás is a nemzetközi intézményektől. A Magyarországon működő vállalatok döntő többsége újra hazánkban fektetne be – emelte ki.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Szólt arról is, 3 százalék fölötti a gazdasági növekedés az elmúlt években, a munkanélküliségi ráta 6 százalékra mérséklődött, ötödik éve csökken az államadósság és az államháztartási hiány mértéke. Örömmel látjuk, hogy a nálunk működő vállalkozások további beruházásokkal és munkahelyteremtéssel számolnak a jövőben – hangsúlyozta, kifejtve: mindez azt jelenti, hogy erősödött a Magyarország melletti befektetői elkötelezettség.

 

Felhívta a figyelmet arra, hogy 2015-ben a bruttó hazai termékünk 2,9 százalékkal nőtt, rekordot döntött a munkába állók száma, 7,5 százalékkal emelkedett az ipari termelésünk, közel 8 százalékot nőtt az áruexport, 7 százalékot pedig az import.

 

Úgy fogalmazott, a Nestlé beruházása jól illeszkedik a gazdaságfejlesztés irányaihoz: az új üzem egyszerre jelent előrelépést a hazai élelmiszeripar számára, amely stratégiai ágazat, és támogatja a gazdaság erősödését. Közölte, a 70 új munkahelyet létrehozó fejlesztés a hazai beszállítók számára is fontos. A fejlesztés tehát támogatja a hazai mezőgazdaság alapanyag-termelését, illetve a vidéki munkahelyek megőrzését és gyarapítását – húzta alá.

 

Ugyanitt Jean-François Paroz arról beszélt, a gazdasági kapcsolatok megerősítése a svájci és a magyar kormány számára egyaránt fontos. A Svájci Államszövetség Magyarországra akkreditált nagykövete hangsúlyozta, a svájci cégek magyarországi beruházásai kölcsönös előnyöket jelentenek mindkét ország számára, egyúttal emlékeztetett rá, hogy hazánkban már a XIX. században megjelentek svájci befektetők.

 

Jean Grunenwald kijelentette, büszke arra, hogy a Nestlé a legnagyobb svájci munkáltató és befektető Magyarországon. A Nestlé Hungária Kft. ügyvezető igazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy 2016 különleges év a cégcsoport számára: 150 éves fennállásukat ünneplik, és 25 éve vannak jelen az országban. Reményét fejezte ki, hogy a büki üzem a most elinduló fejlesztéssel a vállalat legnagyobb és legjelentősebb európai állateledel gyártó központjává válik.

 

A rendezvényen részt vett Christa Markwalder, a Svájci Nemzetgyűlés elnöke, valamint a svájci parlament magas szintű delegációja is.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés