Névnap

Ma 2018. március 17., szombat, Gertrúd és Patrik napja van. Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 108 vendég böngészi
Brüsszelt meg kell állítani! | videó Nyomtatás E-mail
2016. április 18.

 

A határvédelem a legfontosabb a migráció elleni küzdelemben – mondta szombati sajtótájékoztatóján Gulyás Gergely.

 

A fideszes országgyűlési képviselő az Orbán Viktor által ismertetett tízpontos akciótervvel kapcsolatban hangsúlyozta, az Európai Bizottság javaslata szerint alapvetően megváltozna a mostani menekültügyi szabályozás, mivel a menedékkérelmek elbírálását nem az első érintett állam végezné, hanem ezeket kvóta szerint szétosztanák a tagállamok között.

 

Mi mindig is azt mondtuk, hogy a határokat meg kell védeni, a határvédelem a legfontosabb a migráció elleni küzdelemben – jelentette ki Gulyás Gergely. Hozzátette, mindaddig, amíg nem az unió területén kívül döntenek arról, hogy jogosult-e bárki, bármilyen menekültstátuszra, „addig ide emberek fognak jönni, akik között vannak menekültek, vannak migránsok és vannak terroristák is”.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Leszögezte, Brüsszelnek nem a bevándorláspolitikán kellene változtatnia, mivel az tagállami hatáskör, hanem a bevándorlást kell megállítani, és a határokat meg kell védeni. Rámutatott, ezért fogalmazta meg a miniszterelnök azt a javaslatot, hogyha valaki képtelen a határvédelemre, akkor az EU egy megállapodás alapján lássa el ezt a feladatot, ha pedig nem jön létre ilyen megállapodás az adott tagállammal, függesszék fel a schengeni tagságát.

 

Kifejtette, a Brüsszelben születő egyre veszélyesebb javaslatok sértik a tagállamok szuverenitását, és továbbra is a migránsok kényszerbetelepítésével fenyegetnek. A brüsszeli bürokráciának határt kell szabni, Brüsszelt meg kell állítani – húzta alá a Fidesz frakcióvezető-helyettese, egyúttal felhívva a figyelmet arra, hogy a javaslatok Európa jövőjét is veszélyeztetik azáltal, mivel párhuzamos társadalmak jöhetnek létre.

 

Magyarország helyesen döntött, amikor megtámadta az Európai Unió bíróságán a kvótadöntést, amely véleményünk szerint mind tartalmilag, mind eljárásilag jogellenes – emelte ki. Megjegyezte, ez az elképzelés a gyakorlatban működésképtelen, a 120 ezer áttelepítendő migránsból csak 1100 embert sikerült áttelepíteni.

 

Úgy fogalmazott, mindezek ellenére az európai baloldal nem tesz le a terveiről, Martin Schulz rendszeresen beszél az állandó elosztási mechanizmus bevezetésének szükségességéről, az Európai Parlamentben pedig a héten elfogadtak egy olyan migrációról szóló jelentést, ami „teljes egészében ellentétes azzal, amelyben mi a csatlakozáskor az Európai Unióval megállapodtunk”. Kérdéses, hogy van-e Brüsszelnek valós szándéka a bevándorlás megállítására, vagy maga akar dönteni demográfiai ügyekben – fűzte hozzá.

 

Minden korábbinál nagyobb az aktualitása a kvótáról kezdeményezett népszavazásnak, fontos, hogy a magyar választópolgárok demokratikus keretek között, egyértelműen foglalhassanak állást arról, hogy kivel, milyen formában és hogyan kívánnak együtt élni – jelentette ki. Mint mondta, az Országgyűlés a Kúria május 3-i döntését követően dönthet, ezután a köztársasági elnök őszre kitűzheti az időpontot.

 

Azzal kapcsolatban, hogy Gyurcsány Ferenc azt állította, nem adott utasítást a Political Capital által készített tanulmányok eltüntetésére, a fideszes politikus kifejtette: ezek az iratok vagy elvesztek, leselejtezték, ellopták őket, vagy soha nem is léteztek. Ez esetben felmerül a kérdés, hogy az ellenszolgáltatással szemben állt-e bármilyen szolgáltatás, vagy ez egy baloldali kifizetőhely volt – mondta. Aláhúzta, az üggyel kapcsolatban vizsgálatot kérnek a kormánytól, mert szeretnének tisztán látni.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés