Névnap

Ma 2018. március 21., szerda, Benedek napja van. Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 90 vendég böngészi
A szociálliberális ellenzék ellenzi a déli határszakasz biztosítását | videó Nyomtatás E-mail
2016. április 20.

 

A közbeszerzés alóli mentességre a vonatkozó törvények és az uniós jogszabályok is lehetőséget biztosítanak – mondta Kósa Lajos.

 

A honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke keddi sajtótájékoztatóján arról beszélt, a Belügyminisztérium közbeszerzés alóli mentességet kér azokhoz a beszerzésekhez, amelyek a déli határszakasz műszaki határzár további erősítéséhez, illetve a migrációs nyomás megfékezéséhez szükségesek.

 

A déli határon naponta körülbelül ötszázan próbálnak meg illegálisan átlépni, mintegy 85 százalékukat a műszaki határzár feltartóztatja, a többieket pedig a mélységi felderítés, illetve az elfogás – jegyezte meg Kósa Lajos, ugyanakkor kifejtette, az amortizáció és a képességek fejlesztése megköveteli a további beruházásokat.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Leszögezte, a közbeszerzés alóli mentességre a vonatkozó törvények és az uniós jogszabályok is lehetőséget biztosítanak. A szociálliberális ellenzék ellenzi a déli határszakasz biztosítását, minden létező dologba belekötnek ezzel kapcsolatban, és természetesen nem támogatják ezeket a beszerzéseket – jelentette ki. Szavai szerint az alapállásuk az, hogy ellenzik a határvédelmet, a műszaki határzárat, valamint azt, hogy Magyarország a migrációt a határon feltartóztatja.

 

Szólt arról is, hogy a bizottság ülésén meghallgatták, majd elfogadták a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat beszámolóját is a honvédelmi miniszter jelenlétében. Az ismert kockázatokról itt is szó volt – utalt arra, hogy a migrációval erősödik hazánk terrorfenyegetettsége. A magyar katonai nemzetbiztonsági szolgálat kiemelkedően teljesített ennek detektálásában, felderítésében, valamint az elhárításban való közreműködésben – húzta alá.

 

Jelezte, a helikopter-beszerzések ügyét nem tűzték napirendre, egy másik alkalommal tárgyalják majd az esetet. Aki ad hoc módon akar erről tárgyalni, annak csak a politikai botránykeltés lehet a célja – tette hozzá.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés