Névnap

Ma 2018. március 21., szerda, Benedek napja van. Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 68 vendég böngészi
A baloldal most sem támogatná a családokat | videó Nyomtatás E-mail
2016. május 02.

 

A családtámogatásra szánt összegeket 2002 és 2008 között a baloldal és szövetségesei egyszer már lenullázták, nyilatkozataik alapján most is ezt tennék – fogalmazott Dunai Mónika vasárnapi sajtótájékoztatóján. Kiemelte, a Fidesz ezzel szemben ragaszkodik ahhoz, hogy a családokat minden eszközzel segítse.

 

Az otthonteremtési programról szóló sajtótájékoztatón Dunai Mónika hangsúlyozta, a Fidesz politikájának középpontjában a család áll, a jövő évi költségvetést is e köré tervezték. Ennek kapcsán beszélt számos otthonteremtési intézkedésről, kiemelve a már ötödik hónapban járó program sikerességét.

 

Az első hónapról szólva elmondta, 2400 otthonteremtési kedvezményre szóló igénylést fogadtak el a bankok. A politikus úgy vélte, a családok most a tervezés időszakában vannak, azt fontolgatják, hogy a családi otthonteremtési kedvezményt mikor, hova, milyen feltételekkel fogják tudni igénybe venni.

 

Úgy vélte, nem is kell kapkodni, hiszen a Fidesz vállalta, hogy amíg kormányoz, otthonteremtési program létezik majd.

 

A politikus kiemelte, a családtámogatásra szánt összegeket 2002 és 2008 között a baloldal és szövetségesei egyszer már lenullázták, mostani nyilatkozataik alapján most is ezt tennék”.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Emlékeztetett, fontos, hogy Magyarországon még több gyermek szülessen, amihez számos intézkedésre van szükség.

 

A kormány ezért vezette be a családi adókedvezményt, az ingyenes bölcsődei és óvodai étkeztetést, az ingyenes tankönyvellátást, ezért segítik a családokat abban, hogy a gyermeknevelésben minél kevesebb anyagi teher legyen – sorolta.

 

Az államnak ki kell vennie a részét a gyermeknevelésből – mutatott rá.

 

A politikus kiemelte, a családokat az első pillanattól kezdve segíteni kell otthonuk megteremtésében, hogy abban biztonságban vállalhassák gyermekeiket.

 

A 2017-es költségvetés részleteiről szólva arról tájékoztatott, hogy a kormány az idei rekordösszegű támogatás után – több mint 100 milliárd forint -, duplájára emeli az otthonteremtési programot: 211 milliárd forintra. Ezzel teljesedik ki a 2010-ben elkezdett otthonteremtési program – fűzte hozzá.

 

Elérhető lesz a csok maximálisan 10 millió forintos vissza nem térítendő támogatási formája, az 5 százalékra csökkentett lakásépítési áfa kedvezmény, az áfa visszatérítés, a kedvezményes hitelek – sorolta. Emellett a Nemzeti Otthonteremtési Közösségek is megkapják támogatásukat, amelyek lényege, hogy a bankok kikerülésével teremt lakás célú megtakarítási lehetőséget a családoknak.

 

A remények szerint ezek az intézkedések a gazdaságot is élénkítik, mert a lakásberuházások új lendületet kapnak, ami által új munkahelyek jönnek létre – sorolta. Az ebből befolyó összeget további támogatási formákra lehet majd fordítani – mutatott rá.

 

Dunai Mónika arról is beszélt, hogy a baloldal és az ellenzék jó része kezdettől fogva támadta a rendelkezéseket, például a baloldal a csok-ot (Családi Otthonteremtési Kedvezmény) és az áfa csökkentést is, valamint élesen bírálták az otthonteremtési közösségek létrehozását. Ha egyszer már lenullázta a baloldal kormányzása idején a családtámogatásokra szánt összegeket, akkor okkal feltételezhetjük, hogy ma is így járnának el mindenféle lelkiismeret furdalás nélkül – húzta alá.

 

Emlékeztetett, a baloldal eltörölte az első Orbán-kormány alatt bevezetett otthonteremtési kedvezményeket, például a kedvezményes lakáshiteleket, vagy a kamatplafont, amit a hitelek után kellett fizetni.

 

Kormányzásuk idején felére csökkentették azt a kölcsön nagyságot, amit az egyes családok felvehettek, és az adókedvezmények mértékével is így tettek – sorolta. Hozzátette, a lakásépítési áfát nemhogy csökkentették volna, de meg is duplázták 25 százalékra.

 

Dunai Mónika kifejtette, mindezekért abban az időszakban keveseknek adatott meg, hogy új lakást tudtak építeni. Vagy a nagy jövedelműek tehették meg, vagy hatalmas hiteleket vettek fel az emberek – mondta. Ezek a hitelek is az egekbe szöktek, ami ellehetetlenítette a családok mindennapjait – emlékeztetett. „Úgy keltek minden reggel, vajon a bank elviszi-e a fejük fölül a házat” – fogalmazott.

 

Ezek után hozzátette, hogy 2010-ben a Fidesz ezért is döntött úgy, hogy ezt a kormányzati célrendszert megváltoztatja. A legfontosabb, hogy az embereknek célja és otthona legyen – zárta szavait.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés