Névnap

Ma 2018. március 21., szerda, Benedek napja van. Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 93 vendég böngészi
Ősszel rendezhetők a vasárnapi munkavégzés feltételei | videó Nyomtatás E-mail
2016. május 03.

 

Szeptemberben nyílik lehetőség a vasárnapi munkavégzés feltételeinek szabályozására - mondta Kósa Lajos hétfőn, miután a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) képviselőivel tárgyalt.

 

A Fidesz frakcióvezetője arról tájékoztatott, hogy az érdekképviselet szerint a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény visszavonása hátrányosan érintette a kereskedelemben dolgozókat, ezért arra kérik a Fideszt, hogy lehetőség szerint javítson a munkavállalók helyzetén. Ennek érdekében mintegy 27 ezer aláírást adtak át a Fidesz-frakciónak – jegyezte meg.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Kósa Lajos ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy csak azután lehet hozzányúlni a vasárnapi munkavégzés szabályozásához, ha az Alkotmánybíróság (Ab) kimondja a szocialisták által a témában kezdeményezett népszavazás okafogyottságát, vagy ha az MSZP eláll az aláírásgyűjtéstől.

 

A Fidesz frakcióvezetője ennek kapcsán megjegyezte, hogy a szocialisták aláírásgyűjtése egy olyan törvényre vonatkozik, amit a parlament a kormány kezdeményezésére visszavont.

 

Az MSZP akciójának illegitimitását érzékeltetve hangsúlyozta: népszavazási aláírást csak célhoz kötötten lehet gyűjteni. Ha a népszavazással kapcsolatos határidők lejártak, akkor a szabályozáshoz valamilyen módon hozzá kell nyúlni mintegy 250 kereskedelmi dolgozó érdekében, akiket rendkívül hátrányosan érint a jelenlegi ex lex állapot, amit teljesen nyilvánvalóan a szocialisták politikájának köszönhetünk – mutatott rá Kósa Lajos. A Fidesz frakcióvezetője kitért arra is, hogy a vasárnapi munkavégzés szabályozandó kérdései között előkelő helyen kell szerepelnie a bérpótlék és a munkaidő-gazdálkodás ügyének.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés