Névnap

Ma 2018. február 21., szerda, Eleonóra és Zelmira napja van. Holnap Gerzson napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 61 vendég böngészi
Az ellenzék hazudni próbál a földügyekről | videó Nyomtatás E-mail
2016. május 04.

 

A kormány szándéka az agrárközéposztály megerősítése - mondta Bitay Márton.

 

Az állami földekért felelős államtitkár keddi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, érdekes, hogy a tények ismeretének a hiánya hova vezethet. Bitay Márton hangsúlyozta, a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) és a kormányhivatalok honlapján látható, hogy csaknem 700 termőföld esetében áttették a hirdetési napot május 19-ről május 30-ra. Tájékoztatott róla, a döntés oka egy jogi vita a határnapok számításáról, ennek, illetve a törvényességi aggály felmerülésének akarták az elejét venni.

 

Jól látható, hogy a földügyekről mennyire félresiklik a kommunikáció: az ellenzék folyamatosan hazudni próbál a témával kapcsolatban, megpróbálja elérni, hogy úgy tűnjön, ez a program nem a családi középbirtokok megerősítéséről szól – jelentette ki a politikus. Hozzátette: a tavaszi és az őszi értékesítési fordulóban 180 ezer hektár állami földet értékesítettek, ezt több mint 10 500 gazda vásárolta meg. A birtoktestek elsöprő többsége 100 hektár alatti, a vásárlók 90 százaléka egy birtoktestet vásárolt – sorolta.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Kitért arra is, hogy többek között Sallai R. Benedek is feltette azt a kérdést, hogyan fordulhat elő, hogy valaki 430 hektár termőföldre licitál, holott egy ember 300 hektárnál többet nem is vásárolhat, a konkrét esetben is két személyről volt szó. Az egész magyar médiának és az ellenzéknek nem tűnt fel, hogy két emberről beszélünk – jegyezte meg.

 

Ugyanígy nem tűnt fel most sem a hirdetményeknél, hogy nem egy egyedi jogszabályalkotásról van szó – mutatott rá. Emlékeztetett arra is, a földforgalmi törvény elfogadásakor az ellenzék azt állította, a kormány a külföldieknek kedvez. Kötelezettségszegési eljárás van Magyarországgal szemben, mert az unió bizonyos szervei úgy gondolják, ez a törvény csorbítja a külföldi vásárlók lehetőségeit, és előnybe helyezi a magyar vásárlókat – szögezte le.

 

Bitay Márton kifejtette, a politikai vitának természetesen van értelme, de az objektív tények mentén kell kialakítani az álláspontot. Jelezte, a földértékesítés folytatódik, a kormány szándéka, hogy az agrárközéposztályt megerősítse.

 

Reményét fejezte ki, hogy június 3. körül le tudják zárni az árveréseket, és értékesítik a most meghirdetett 60 ezer hektár földet is. A magyar termőföld, ezen belül azok a szántóterületek, amelyek állami tulajdonban vannak, és amelyeket most is jellemzően magyar gazdák vagy magyar vállalkozások használnak, sokkal jobb helyen lesznek a magyar családi gazdaságoknál – mondta, hozzáfűzve: ez a magyar agrárium versenyképességének a növelését szolgálja.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés