Névnap

Ma 2018. március 19., hétfő, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 94 vendég böngészi
Kétharmados támogatottság a kormánypártoknak Nyomtatás E-mail
2010. augusztus 09.

Továbbra is kétharmados támogatottsága van Orbán Viktornak, és a Fidesz-KDNP-nek a Nézőpont Intézet szerdán közzétett felmérése szerint.


Orbán Viktor miniszterelnöki munkájával a megkérdezettek 64 százaléka elégedett, a kormány tevékenységét az emberek több mint fele, 54 százaléka pozitívan ítéli meg, ami jelentős javulás az egy hónappal ezelőtti értékhez képest, amikor 46 százalék volt elégedett a kabinet teljesítményével. A Fidesz-KDNP támogatottsága is magas, az aktív szavazók 62 százaléka választaná a pártszövetséget egy most vasárnapi választáson - tartalmazza az MTI-nek szerdán megküldött közvélemény-kutatási eredmény.


A Fidesz-szimpatizánsok háromnegyede (76 százaléka) mellett a Jobbik-tábor közel fele (43 százaléka) is jónak találja, hogy a kormány az ország érdekében használja kétharmados többségét.


Orbán Viktorral kapcsolatban az Nézőpont Intézet úgy fogalmaz: "a kétharmad közeli elégedettség a kormányfő töretlen népszerűségéből is adódik. A rendkívüli népszerűség, illetve az a tény, hogy Orbán méltó politikai ellenfél nélkül maradt, egyaránt szükséges a kétharmados forradalom működtetéséhez".


A biztos választók 10 százaléka támogatja a Jobbikot, 7 százaléka az MSZP-t és 4 százaléka az LMP-t.


A leginkább elutasított párt az MSZP; az emberek 41 százaléka nem szavazna a szocialista pártra. A Jobbikot a választók negyede, a Fideszt és az LMP-t pedig 9-9 százaléka nem választaná.


A fideszes és a szocialista bázisnak mindössze a tizede nyilatkozott úgy, hogy sohasem támogatná az LMP-t egy valamikori országgyűlési választáson. "Ám mindez azzal függhet össze, hogy az új párt még nem döntötte el, kit tekint legfőbb ellenfelének" - olvasható az intézet honlapján.


A Nézőpont Intézet a Heti Válasz számára készült országos reprezentatív közvélemény-kutatás során július 19. és július 22. között telefonon kérdezett meg 1000, véletlenszerűen kiválasztott személyt. Az adatok hibahatára a mintanagyságtól függően legfeljebb +/- 3,2 százalék.


A Századvég Alapítvány hétfőn közzétett júliusi közvélemény-kutatása szerint alapjaiban nem változott a kormánytöbbség társadalmi támogatottsága a választások óta eltelt három hónapban.


A biztos szavazók körében a kormánypártokra a megkérdezettek 64 százaléka voksolna, szemben az MSZP 16 százalékos, a Jobbik 10 százalékos, és az LMP 8 százalékos szavazati arányával.(MTI)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.