Névnap

Ma 2018. február 18., vasárnap, Bernadett napja van. Holnap Zsuzsanna napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 88 vendég böngészi
Elfogadhatatlan és felháborító az Európai Bizottság zsarolása! | videó Nyomtatás E-mail
2016. május 09.

 

Nem fogjuk feladni a szuverenitásunkat és nem fogadjuk el az Európai Bizottság (EB) zsarolását – szögezte le Hollik István az EB javaslata kapcsán vasárnapi sajtótájékoztatóján.

 

A Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője aláhúzta, Brüsszelben egyre agresszívabb javaslatokkal és nyilatkozatokkal próbálják lenyomni a kényszerbetelepítést a tagállamok és az európai emberek torkán. Felidézte, a héten nyilvánosságra került az Európai Bizottság (EB) javaslata, mely szerint egy tagállam vagy elfogadja, hogy a menekülteket egy kötelező betelepítési kvóta alapján szétosztják a tagállamok között, ha pedig nem, akkor pénzt kell fizetnie; egy bevándorlóért 78 millió forintot.

 

Hollik István összehasonlításként elmondta, a jelenlegi uniós támogatások egy főre vetített értéke 1 millió forint Magyarország esetében. Amíg egy migráns 78 millió forintot ér Brüsszelnek, addig egy magyar állampolgár mindössze 1 millió forintot – jegyezte meg. A politikus szerint ez is jól mutatja, hogy a brüsszeli politikusok elszakadtak a valóságtól. Az Európai Bizottság javaslata elfogadhatatlan, felháborító és zsarolásként értelmezhető azokkal a tagállamokkal szemben, akik nem hajlandók igent mondani a kötelező betelepítési kvótára – húzta alá a képviselő.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Hollik István érdekesnek nevezte, hogy a magukat demokratának tartó európai és magyarországi baloldali politikusok rendre támadják a Fidesz-KDNP által kezdeményezett kvótaellenes népszavazást.

 

Hozzátette, megsűrűsödtek a Magyarországot támadó nyilatkozatok is. Példaként említette Jean-Claude Junker bizottsági elnöknek és Martin Schulznak, az Európai Parlament elnökének a nyilatkozatát. Jean-Claude Junker azt mondta, hogy a miniszterelnökök túlságosan hallgatnak a választóikra, ehelyett szerinte full time európaiként kellene viselkedniük. Hollik István felidézte azt is, hogy a magát demokratának tartó Martin Schulz pedig korábban aljasnak nevezte a Fidesz-KDNP népszavazási kezdeményezését. A demokrácia egyik legfontosabb intézményét, a népszavazást, hogyan nevezheti bármely demokrata aljasnak? – tette fel a kérdést.

 

Úgy tűnik, a brüsszeli politikusok teljesen elveszítették a kapcsolatot a valósággal, azt gondolják, hogy Brüsszel dönthet olyan ügyben is, amire nincs felhatalmazása; azt hiszik, hogy a magyar emberek helyett dönthetnek arról, hogy kikkel éljünk együtt és kiket fogadjunk be – fogalmazott Hollik István. Ez nem az európai egyesült államok, hanem a nemzetek Európája, ahol nemzetállamok vannak, és nemzetállami kormányok működnek a választók felhatalmazásával – jegyezte meg. Minden népnek joga van eldöntenie, hogy kivel akar együtt élni, és kivel nem, Brüsszel ebbe nem szólhat bele – tette hozzá. Leszögezte, nem fogjuk feladni a szuverenitásunkat és nem fogadjuk el az Európai Bizottság zsarolását.

 

Hollik István bejelentette, arra kérik az ellenzéket, hogy a hétfői napon a parlamentben támogassák a népszavazás mielőbbi kiírását, a házszabálytól való eltéréssel. Ha ezt nem támogatják, akkor kivételes eljárást fogunk kérni – tette hozzá a Fidesz-KDNP képviselője.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés