Névnap

Ma 2018. január 22., hétfő, Vince és Artúr napja van. Holnap Zelma és Rajmund napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
január
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 81 vendég böngészi
Kitartunk Magyarország és a magyarok érdekei mellett | videó Nyomtatás E-mail
2016. május 10.

 

A jobbikosok Juncker bizottsági elnök úrral árulnak egy gyékényen - jelentette ki Orbán Viktor.

 

A kormányfő hétfőn egy azonnali kérdésre adott válaszában kifejtette, ritkán találkozik parlamenti pályafutása során olyannal, aki már a kérdésben is hazudik. Önöknek, szocialistáknak, Őszöd után tíz évvel ez még mindig sikerült – jegyezte meg Orbán Viktor azzal kapcsolatban, hogy a Magyar Nemzeti Bank elnökét a köztársasági elnök nevezi ki, a legfőbb ügyészt pedig a köztársasági elnök javaslatára az Országgyűlés választja.

 

Emlékeztetett rá, hogy a szocialista kormány egy miniszterének, majd későbbi miniszterelnökének a felesége a fejlesztési pénzek elköltéséért volt felelős Bajnai Gordon kormányfősége alatt. A szocialistáknak összeférhetetlenségről, összehangolt kifosztási akcióról beszélni több mint arcátlanság – jegyezte meg, majd hozzátette, Harangozó 2009-ben a paksi atomerőmű igazgatóságába került pártkatonaként, ahol 13 hónap alatt 3,3 millió forintnyi fizetést vett fel.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Viszonválaszában Orbán Viktor elmondta, nagyra értékeli az ügyészség és Polt Péter munkáját. A Magyar Nemzeti Bank elnöke nélkül nem sikerült volna stabilizálni és növekedési pályára állítani a gazdaságot – húzta alá.

 

Egy jobbikos felvetésre reagálva emlékeztetett rá, korábban a Jobbik is referendumot sürgetett a kvótával kapcsolatban. 180 fokos fordulatot tenni ilyen fontos kérdésben néhány hónap alatt, súrolja a felelőtlenség határát – hívta fel a figyelmet, leszögezve, a Jobbikot hatalmi és taktikai szempontok vezérlik. Mi, kereszténydemokraták és fideszesek kitartunk Magyarország és a magyarok érdekei mellett – jelentette ki.

 

Viszonválaszában közölte, a jobbikosok Juncker bizottsági elnök úrral árulnak egy gyékényen. Mint mondta, „hiába udvarol most” Brüsszelnek Vona Gábor, nem fogják megkedvelni. Inkább maradjon meg magyarnak, jobban áll az önnek – intézte szavait a képviselőhöz.

 

Beszélt arról is, hogy a kormány és ő maga is zéró toleranciát hirdetett a korrupcióval szemben.

 

Matolcsy György a legjobb jegybank elnök, aki csak lehet – jelentette ki egy LMP-s kérdés kapcsán. A miniszterelnök aláhúzta, az Alkotmánybíróság ítélete és a törvény kijelölte, mit tehet a jegybank. A nyereség hibátlanul rendelkezésre áll – fűzte hozzá.

 

Matolcsy György jegybankelnökségét jó lelkiismerettel és teljes egészében továbbra is támogatom – emelte ki. Rámutatott, Matolcsy György megmentette a devizahiteleseket, ha a Magyar Nemzeti Bank nem adott volna devizát a magyar bankok számára, nem tudták volna megmenteni az érintetteket. A jegybank bátor döntése nélkül ma nem beszélhetnénk arról, hogy a magyar családokat kimentettük a devizacsapdából – jegyezte meg, majd felhívta a figyelmet a növekedési hitelprogramra, valamint az infláció leszorítására.

 

Viszonválaszában Orbán Viktor hangsúlyozta, helyesli, hogy a jegybank egyetemi, főiskolai kart épít, hogy segít visszaszerezni nemzeti kincseinket, hogy Debrecenben ott van a Munkácsy-festmény, hogy vagyont halmoznak fel, és ösztöndíjakat adnak. A célok jók és fontosak, azt kívánom, folytassák ezt a munkát – fogalmazott.

 

Aki Magyarországon akar pénzt keresni, az itt is adózzon – jelentette ki a miniszterelnök egy LMP-s kérdésre adott válaszában. Hozzáfűzte: ha külföldön teszi ezt, akkor ott fizessen adót az illető. Leszögezte, a kormányt az átláthatóság vezérli; sokat változott Magyarország 2010 óta, és ma egyre inkább az az általánosan elfogadott elv, hogy aki itthon keres pénzt, itthon is fizesse be az adót.

 

Viszonválaszában felidézte, a kormány vezette be azt a szabályt, hogy a végső tulajdonost fel kell fedni, különben nem lehet közbeszerzési pályázaton elindulni.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés