Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 71 vendég böngészi
Stabil költségvetés, folytatódó lendület Nyomtatás E-mail
2016. május 11.

 

Elfogadta a tavalyi év zárszámadását a képviselőtestület, az idei évi költségvetésében pedig a 21,7 milliárd forintos főösszegben a működési bevételekből 5,2 milliárd forint a beruházásokra került átcsoportosításra.

 

Számos fejlesztés kezdődött el tavaly, és folytatódhat biztonsággal az idei évben, emellett új beruházások is indulnak. A stabil fejlődés az újpesti intézményeket jellemző fegyelmezett gazdálkodásnak, valamint a gazdaság élénkülésének is köszönhető.

 

 

Az előző évben több fejlesztés valósult meg és kezdődött el – mondta lapunknak dr. Molnár Szabolcs gazdasági, oktatási és kulturális ügyekért felelős alpolgármester. Nagyobb fejlesztésként említette az Újpesti Szűcs Sándor Általános Iskola, a Kertvárosi Tagóvoda és a Leiningen Bölcsőde, valamint az Újpesti Bajza József Általános Iskola nyílászárócseréjét és energetikai korszerűsítését, az intézmények fűtését közös, faaprítékkal működő kazánból oldották meg. Új piac- és vásárcsarnok építése kezdődött, valamint elindult az Ugró Gyula park megújítása is.

 

A tavalyi évben a gondos és takarékos gazdálkodásnak, valamint a gazdasági növekedés beindulásának köszönhetően 1,7 milliárd forinttal nőtt a beruházásra és felújításra fordítható forrásunk – emelte ki dr. Molnár Szabolcs.

 

Az idei évet tekintve a működés mellett a megkezdett és az új beruházások fedezete is biztosított. Folytatódik az Ugró Gyula park kialakítása-rendbetétele, és a kulturális központot is magába foglaló új piac építése. Tovább zajlanak az intézmény-felújítások is. Legnagyobb beruházásként az Angol Nyelvet Emelt Szinten Oktató Általános Iskola fűtésrendszerét fogják korszerűsíteni, de nem ez az egyetlen intézmény, ahol felújítás lesz. Dr. Molnár Szabolcs elmondta, fontos lépés az is, hogy a Kunhalom utcában egy teljesen új orvosi rendelő épül. Szintén idén kezdődött a Semsey park megújítása.

 

Stabil költségvetés, fegyelmezett gazdálkodás, a pályázati lehetőségek megragadása: ez jellemzi Újpestet évek óta. Ennek jegyében a tervek és fejlesztések idén is maradéktalanul teljesültek.

 

(ujpest.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés