Névnap

Ma 2018. február 18., vasárnap, Bernadett napja van. Holnap Zsuzsanna napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 69 vendég böngészi
Elfogadhatatlan a kényszerbetelepítés és a pénzbüntetés is | videó Nyomtatás E-mail
2016. május 13.

 

Az Európai Bizottság javaslatai nem fejezik ki a tagországok legalább egy részének akaratát, nem támaszkodnak az európai döntéshozók iránymutatásaira, és nem felelnek meg a szubszidiaritás elvének - mondta Lázár János.

 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a 49. Kormányinfón köszönetet mondott azoknak az országgyűlési képviselőknek, akik szavazatukkal lehetővé tették, hogy népszavazás legyen Magyarország szuverenitásáról szeptemberben, illetve október elején. A népszavazási kérdés úgy szól: "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?". Ez az elmúlt 25 év egyik legfontosabb kérdése – fogalmazott a miniszter, aki az ügyet az uniós csatlakozásunkról, illetve a NATO-tagságunkról szóló döntéshez hasonlította.

 

A kötelező kényszerbetelepítés csak akkor akadályozható meg, ha együtt lépünk fel, ha a kormány egyedül cselekszik, nem tudjuk megállítani az Európai Bizottságot – jelentette ki, majd hozzátette: „közösen képesek lehetünk megállítani a kényszerbetelepítést”. Leszögezte, a szuverenitásnak számos feltétele van, többek között az is, hogy mi magunk dönthessük el, ki él ebben az országban, ki lehet közöttünk, és ki lehet velünk. Szavai szerint, ha ennek meghatározásáról lemond az ország, akkor feladja a szuverenitását.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Az Európai Bizottság javaslata kapcsán közölte, elfogadhatatlannak tartják a kényszerbetelepítést és a pénzbüntetést egyaránt. Ez ellentétes az EU alapokmányával és azzal az eszménnyel, amely létrehozta Európát, ellentétes az alapszerződéssel, szembemegy az európai választópolgárok akaratával – húzta alá. Nem döntheti el Brüsszel helyettünk, hogy ki éljen Magyarországon – hangsúlyozta, rámutatva, a bizottsági javaslat nem felel meg Magyarország és a magyarok érdekeinek, a testület álláspontja ellentétes az európai miniszterelnökök tanácsának határozataival.

 

Megjegyezte, egészen megdöbbentő, hogy aki nem ért egyet az Európai Bizottsággal, az nem szolidáris az Európai Bizottság felfogása szerint. Ezzel összefüggésben felhívta a figyelmet arra, hogy hazánk a schengeni egyezményt betartva próbálta megvédeni Európa határát, és ennek is köszönhető, hogy ma kevesebb bevándorló megy nyugat felé.

 

Mint mondta, az Európai Bizottság javaslatai nem fejezik ki a tagországok legalább egy részének akaratát, nem támaszkodnak az európai döntéshozók iránymutatásaira, és nem felelnek meg a szubszidiaritás elvének. Hangsúlyozta, nem lehet létrehozni kényszerbetelepítést az európai vagy a magyar választók akaratával szemben.

 

Hogyan felelne meg a befogadás, az elfogadás vagy a menedéknyújtás nemes eszméjének, az együttműködésről és toleranciáról szóló európai eszmének az a döntés, amely kényszert alkalmaz? – tette fel a kérdést. Jelezte, Magyarország most is kész segítséget nyújtani azoknak, akik védelemre szorulnak, éppen ezért tartják fontosnak a gazdasági bevándorlók és politikai menekültek közötti különbségtételt.

 

Rámutatott, a külső határok védelmét kell elérni azon tagországoknál, akik az elmúlt egy esztendőben képtelenek voltak erre. Mint mondta, hazánk továbbra is fontosnak tartja, hogy részt vegyen a közös európai akciókban, hogy segíthessen azoknak az országoknak, akiknek a polgárai elindultak nyugat felé. Emlékeztetett az Európai Bizottsághoz benyújtott tízpontos akciótervre is, várják a testület véleményét ezzel kapcsolatban.

 

Azt reméljük, hogy a népszavazás lehetősége nemzeti ügy lesz, és bízunk benne, hogy a magyar választópolgárok élnek a véleménynyilvánítás lehetőségével, és a szubszidiaritás elvének jegyében döntenek Magyarország függetlenségének fenntartásáról – jelentette ki.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés