Névnap

Ma 2018. január 23., kedd, Zelma és Rajmund napja van. Holnap Timót napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
január
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 114 vendég böngészi
Fegyelmi eljárás indulhat Demszky ellen? Nyomtatás E-mail
2010. augusztus 12.


Az Alstom kocsik körüli botrány kapcsán mindeddig nem kapott értesítést Kocsis István, a BKV első embere, holott a szerződések felbontási vizsgálata már megtörtént. A polgármestert kötelezi a közgyűlési határozat és fel kell bontania a szerződéseket - amennyiben ezt nem teszi meg, fegyelmi eljárás is indulhat Demszky ellen.


Nem kapott hivatalos értesítést a mai napig Kocsis István, a BKV vezérigazgatója a fővárostól az Alstom metrókocsik ügyében hozott döntésről - értesült a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, a közlekedési cég első embere levélben kérte Demszky Gábor főpolgármestert, küldje meg neki a társaságot alapító, százszázalékos tulajdonos, azaz a Fővárosi Önkormányzat nyilatkozatát az ügyben.


Információk szerint, a kettes metró szerelvényeire típusengedélyt két év alatt sem szerző Alstom összesen 65 milliárd forintos, felerészt már kifizetett szerződéseinek felbontási vizsgálata jogi és szakmai szempontból megtörtént, ám a vezérigazgató egyelőre nem döntött.


A közgyűlési határozat értelmében a szerződéseket mindenképp fel kell bontani, hiszen június 3-i döntés szerint, amennyiben július 31-ig nem szerzi meg az Alstom az engedélyeket, akkor a BKV vezérigazgatója megszünteti a szerződéseket és egyúttal felkérik a polgármestert, hogy tegyen előterjesztést a helyzet kezelésére, a közbeszerzések újbóli kiírásának előkészítésére és a kettes metró szerelvényeinek élettartam hosszabbítására. A főpolgármester mindeddig a francia cég álláspontját és a szerződés felbonthatatlanságát hangoztatta.


Jogszabályok írják elő, mit tehet a főpolgármester. Munkajogilag ez felvetheti a fegyelmi eljárás indításának a lehetőségét - véli a fideszes Wintermantel Zsolt.(napi.hu)

 

Hozzászólások

 
0 #1 Baumag 2010-08-13 07:48
Sajnos nem így történt, mint ami címet adtam ennek a hozzászólásnak.
De egyre inkább bosszant ennek a bulvár újságokra jellemző kérdőjellel ellátott címek elszaporodása.
Mert számomra a határozatlanság ot, a törvények lazaságát jelenti ez a kérdőjel.
Annyi rossz történt az elmúlt húsz év alatt Budapesten, hogy a választópolgár joggal várná el a letartóztatás tényének közlését, bírósági eljárásának minél előbbi befejezését, hogy ez ne kérdőjellel jelenjen meg!
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.