Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 51 vendég böngészi
Budapest tömegközlekedése európai színvonalú Nyomtatás E-mail
2016. június 20.

Tarlós István főpolgármester ünnepélyesen átadta a megújult Széll Kálmán teret és a budai fonódó villamoshálózatot.

 

Tarlós István köszöntő beszédében felidézte, keményfába vágta a fejszéjét a főváros, amikor 2015 elején megkezdte a Széll Kálmán tér átalakítását. Emlékeztetett, számolni kellett azzal, hogy a nagy volumenű munka sok kellemetlenséget okoz. A tér felújítása 403 napba telt, de elkészült, és végleges formában van – jegyezte meg.

 

Az a cél vezérelt bennünket, hogy egy olyan európai színvonalú modern közösségi teret és közlekedési csomópontot hozzunk létre, ahol találkozni is lehet, és mindezt úgy szerettük volna elérni, hogy megmaradjon a tér karaktere is – fogalmazott a főpolgármester az átadási ünnepségen.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Hozzátette: a kitűzött célt sikerült elérni, átlátható, a mai kor követelményeinek megfelelő teret avathatunk fel, amely illeszkedik Budapest arculatához, és hangulatához.

 

Felhívta a figyelmet arra, hogy az átalakított tér a budai fonódó villamoshálózatnak köszönhetően új közlekedési kapcsolatokat kínál, valamint MOL BuBi biciklirendszer gyűjtőállomása is megtalálható, és kerékpárút is épült. Elmondta azt is, hogy a tér az akadálymentességi követelményeknek megfelelően épült ki. Kitért arra is, hogy modern külsőt kapott a metrókijárat legyezőformájú épülete, és ezen kívül több új épülettel és funkcióval bővült a tér.

 

Tarlós István arról is beszélt, hogy a felújított térre több mint 700 négyzetméter zöldfelület, csaknem 200 fa, több mint 32 ezer cserje és mintegy 10 ezer virág került, valamint restaurálták a sellő szökőkutat is. Hozzátette azt is, hogy most már több közösségi bútor is van a téren.

 

A főpolgármester a Széll Kálmán térrel együtt átadta a budai fonódó villamoshálózatot is. Tarlós István köszönetet mondott a budapestieknek az építések alatt tanúsított türelemért.

 

A Széll Kálmán tér főváros különösen jelentős közlekedési csomópontja, minden szempontból központi helyen fekszik: itt van a 4-6-os villamosok végállomása, ezen a téren halad keresztül az M2-es metró, villamoskapcsolata van a Móricz Zsigmond térrel, mely a fonódó villamos üzembe helyezésével még szorosabbá vált, valamint buszvégállomás is van. A turisták szempontjából is jelentős szereppel bír, innen indulnak azok a járatok, melyek a budai Várba, vagy a Budai hegyekbe visznek fel.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés