Névnap

Ma 2018. március 20., kedd, Klaudia napja van. Holnap Benedek napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 70 vendég böngészi
Lesz népszavazás a kényszerbetelepítés ellen | videó Nyomtatás E-mail
2016. június 22.

 

A népszavazás kiírása és megszervezése elől minden akadály elhárult, arra szeretnénk kérni a magyar embereket, hogy mondjanak nemet a kényszerbetelepítésre – reagált Tuzson Bence az Alkotmánybíróság kvótareferendummal kapcsolatos döntésére.

 

A kormány által kezdeményezett népszavazást baloldali politikusok - például Szanyi Tibor szocialista európai parlamenti képviselő és Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke - megtámadta, most azonban elhárultak az akadályok. Az Alkotmánybíróság (Ab) kedden meghozott két határozata nem adott helyt a kormány által a betelepítési kvótáról kezdeményezett népszavazás ellen benyújtott négy indítványnak. A népszavazás kiírása és megszervezése elől minden akadály elhárult, arra szeretnénk kérni a magyar embereket, hogy mondjanak nemet a kényszerbetelepítésre – reagált Tuzson Bence az Ab döntésére keddi sajtótájékoztatóján.

 

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár emlékeztetett, sok politikai támadás érte Magyarországot azért, mert elsőként kezdeményezte ebben az alapvető kérdésben a népszavazás kiírását.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Úgy gondoljuk, a magyar embereknek kell dönteniük egy ilyen alapvető kérdésben, amely nem 5-10, hanem 50, 100 évekre, vagy akár örökre is megváltoztathatja Magyarországot gazdasági, kulturális és etnikai értelemben – fogalmazott. Hozzátette: ezért fontos, hogy ebben a kérdésben népszavazás legyen Magyarországon.

 

Tuzson Bence kiemelte, Európában a döntéseket elsősorban a nemzetek hozzák, és ezeket hajtja végre Brüsszel, az Európai Bizottság, és nem pedig fordítva. Európát nem lehet a feje tetejére állítani – szögezte le. Aláhúzta, Európában az igazság itt van nálunk, a kontinensnek ezen a felén.

 

Az államtitkár szerint alapvetően szuverenitási kérdésről beszélünk, Magyarország függetlenségéről van szó. Hozzátette: olyan kérdésben tartunk népszavazást, amely nemzeti hatáskörbe tartozik. Felhívta a figyelmet arra, hazánk nem írt alá olyan megállapodást, amelyben lemondott volna erről a jogáról.

 

Tuzson Bence arról is beszélt, hogy Európa-szerte nagy a probléma, ma sem tudjuk, hogy hány illegális bevándorló van a kontinensen. Hozzátette: azt is látjuk, hogy nem csökken a migrációs nyomás, az illegális bevándorlás.

 

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, meghívó, hogy az Európába bejövő illegális migránsokat valamilyen rendszer alapján elosztják az országok között. Üzenet az Európa felé elindulóknak, hogy jöjjenek nyugodtan, mert teljes egészében gondoskodni fognak róluk Európában – jegyezte meg. A kényszerbetelepítést meg kell akadályozni, meg kell állítani Brüsszelt e tekintetben – szögezte le a politikus.

 

Az államtitkár elmondta, a kormány megkezdi a felkészülést a népszavazás megszervezésére, a kvótareferendumra várhatóan szeptemberben, vagy októberben kerülhet sor. Arra kérjük a magyar embereket, hogy mondjanak nemet a kényszerbetelepítésre – jelentette ki. Tuzson Bence felhívta a figyelmet arra, hogy a támadások folytatódnak, illetve újak indulnak Magyarországgal szemben, hiszen hazánknak ebben a kérdésben határozott álláspontja van.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés