Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 97 vendég böngészi
Különleges tanösvény nyílt a Farkaserdőnél Nyomtatás E-mail
2016. július 06.

 

2016. július 5-én, kedden 11.30-kor ünnepélyes keretek között megnyitották azt az egyedülálló tanösvényt a Rex Állatszigeten, mellyel elősegíthető a szív- és érrendszeri megbetegedésekben szenvedők rehabilitációja.

 

A Szent Ferenc Kórház szakemberei az „Út az egészséghez” program keretén belül Újpest Önkormányzatának összefogásával hozták létre az országban a második ilyen tanösvényt, mellyel intézményi kereteken kívül tudnak regenerálódni az érintett betegséggel élők és családtagjaik, továbbá egészségi állapotfelmérést is kapnak.

 

 

Magyarországon a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, a kóros elhízás és ezen betegségek következményei felelősek a korai halálozások több, mint feléért. A gyógyszeres ellátás mellett korábban nem volt olyan lehetőség, mely az érintettek egészségnevelését, valamint az egész család részére igénybe vehető programokat és helyszíneket biztosítana. A tanösvénnyel ezentúl kórházi kereteken kívül a nagy kockázatú, vagy betegségen átesett emberek hátteret kaphatnak az egészséges életvitelhez.

 

Az ünnepélyes átadón részt vett Dr. Cserháti Péter, Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa, Dr. Toldy-Schedel Emil, a Szent Ferenc Kórház főigazgatója, Dr. Tomcsányi János, Kardiológiai Szakmai Kollégium professzora, Dr. Boda Zoltán, a Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészet erdészetvezetője, Dr. Juhász Hedvig, a Sanofi Gyógyszervállalat vállalati és kormányzati kapcsolatok igazgatója és Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere.

 

„Nagyszerű dolog jött létre ismét az összefogás eredményeként. A mai, felgyorsult világunkban kockára tesszük az egészségünket, majd azt próbáljuk megmenteni. Külön büszkeség, hogy Újpesten nyílik a második ilyen speciális tanösvény a gyönyörű Farkaserdő tövében, nem kórházi környezetben. Mindamellett hogy újabb lehetőség nyílik a mozgásra, a sportra, a szabadidős tevékenységre, még állapotfelmérésen is részt vehetnek az érintettek. Újpest a legsportosabb város!” – mondta el beszédében Wintermantel Zsolt, aki ezek után minden résztvevőnek megköszönte az együttműködést.

 

(ujpest.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés