Névnap

Ma 2018. február 21., szerda, Eleonóra és Zelmira napja van. Holnap Gerzson napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 79 vendég böngészi
Magyarország számára a biztonság a legfontosabb | videó Nyomtatás E-mail
2016. július 11.

 

Magyarország számára a biztonság a legfontosabb kérdés, ennek rovására nem köthető semmilyen kompromisszum – szögezte le Lázár János.

 

A kormány tárgyalt a köztársasági elnöknek a kvótareferendum időpontjára vonatkozó döntéséről. A Miniszterelnökséget vezető miniszter hangsúlyozta, ahhoz, hogy a kormány a bevándorlást, a visszatelepítést és a kötelező kvótát meg tudja akadályozni, szükség van a választópolgárok állásfoglalására. Ezért kezdeményeztük a népszavazást, és ezért kérjük minden választópolgártól, hogy vegyen részt a kvótareferendumon, és mondja el a véleményét – tette hozzá az 57. Kormányinfón.

 

Lázár János kiemelte, Magyarország és Európa védelme a kormány feladata; ennek jegyében alkalmazzák azokat a törvényeket, melyek az ellenőrzés nélkül hazánkba belépni akaró illegális bevándorlókra vonatkoznak. Leszögezte, Magyarország számára a biztonság a legfontosabb kérdés, ennek rovására nem köthető semmilyen kompromisszum; az illegális bevándorlás megállítása Magyarország számára kulcskérdés.

 

Magyarországra ellenőrzés nélkül senki sem léphet be, hazánkban csak olyan emberek tartózkodhatnak, akiket Magyarország beenged a határán, és akik tartózkodásához az ország hozzájárul – húzta alá.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter kiemelte, meg kell védeni azt a jogunkat, hogy meghatározzuk, ki tartózkodhat az országban, másrészről meg kell védeni a határokat, ennek jegyében alakították át a határátlépésre vonatkozó jogszabályokat.

 

Lázár János szerint méltánytalan az európai politikusok és a nemzetközi szervezetek részéről, hogy vádolják Magyarországot, szolidaritást kérnek számon rajta. Mi lenne az igazi szolidaritás, ha nem az, hogy Magyarország – a szükséges költségek 97 százalékát biztosítva - védi Európa határait, melyet számos ország nem tesz meg, és megpróbálja feltartóztatni azokat, akik kontroll és papírok nélkül akarnak Európa határain belépni? - tette fel a kérdést. Megjegyezte, a magyar rendészeti hozzáállás a garancia arra, hogy kölni és a hozzá hasonló esetek ne ismétlődhessenek meg.

 

A miniszter kitért arra is, hogy Ausztria ideiglenesen visszaállította a határellenőrzést. A kormányfő azt kérte a Belügyminisztériumtól, hogy állandó kapcsolatban legyen az osztrák rendészeti szervekkel, és próbáljanak közösen megoldást találni. Hazánk az Ausztriához fűződő kapcsolatok rendezésében, elmélyítésében érdekelt – tette hozzá.

 

A hétvégi lengyelországi NATO-csúcson részt vesz Orbán Viktor miniszterelnök, ahol napirenden lesznek Közép-Európa biztonsági kérdései is.

 

Lázár János elmondta, a számítások szerint a költségvetésben 2010-hez képest 20 százalékkal nőtt a katonai, honvédelmi kiadások aránya. Messze még a NATO által elvárt 2 százalékos GDP-arányos kiadás, de az elmúlt években megtették az első lépéseket, melyeket folytatni kívánnak annak érdekében, hogy megerősítsék a honvédséget– jegyezte meg.

 

Lázár János a kormány nevében őszinte részvétét fejezte ki az elhunyt tűzszerészek hozzátartozóinak. A miniszter hangsúlyozta, a legfontosabb a szörnyű tragédiában hősi halált halt honvédek hozzátartozói számára a segítség biztosítása, a támogatás megadása. Gondoskodni fogunk minden gyerekről – fűzte hozzá.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés