Névnap

Ma 2018. április 22., vasárnap, Csilla és Noémi napja van. Holnap Béla napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 35 vendég böngészi
A magyar baloldal EP-képviselői hátba támadták az országot | videó Nyomtatás E-mail
2016. július 13.

 

A magyar baloldali pártok EP-képviselői az ország érdekei ellen szavaztak Strasbourgban, a kényszerbetelepítéssel kapcsolatos döntésükkel minden jóakaratú magyar polgárt hátba támadtak – hangsúlyozta Deutsch Tamás.

 

Múlt héten az Európai Parlament (EP) strassbourgi ülésén a magyar baloldali pártok valamennyi EP-képviselője „határozott és büszke igennel szavazott” arra az előterjesztésre, mely szerint a kényszerbetelepítésre nemet mondó tagországokat pénzügyi szankciókkal sújthatja az EU – közölte a fideszes EP-képviselő keddi sajtótájékoztatóján.

 

Mint mondta: a magyar polgárok elsöprő többségének világos és egyértelmű az álláspontja: nemet mondanak a kényszerbetelepítésre, és felháborítónak tartják, elutasítják azt, hogy az Európai Unió különböző intézményei azon gondolkodnak, hogy pénzügyi büntető szankciókat érvényesítsenek azokkal a tagországokkal szemben, amelyek nemet mondanak a migránsok relokációjára.

 

A magyar baloldali pártok európai parlamenti képviselői nem védték meg a magyar polgárokat, az ország érdekei ellen szavaztak. Olyan felháborító döntést hoztak, amellyel minden jóakaratú magyar polgárt hátba támadtak – fejtette ki Deutsch Tamás.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Döntésükkel egyértelműen a kényszerbetelepítés, és az ahhoz kapcsolódó durva pénzügyi szankció mellett álltak ki – utalt az igennel szavazó Szanyi Tiborra (MSZP), Ujhelyi Istvánra (MSZP), Molnár Csabára (DK), Niedermüller Péterre (DK), Jávor Benedekre (PM) és Meszerics Tamásra (LMP).

 

Az EP-képviselő a részletekről szólva elmondta: az előterjesztést az EP baloldali pártjai nyújtották be az unió hétéves keretköltségvetését félidőben felülvizsgáló mechanizmus kapcsán. Az uniós egyeztetési folyamatok során a baloldali képviselőknek többször módjukban állt kiállni saját hazájuk mellett, de ezt elmulasztották – mutatott rá.

 

A magyar baloldali EP-képviselők "emelt fejjel, kidüllesztett mellkassal, büszkén szavaztak a magyar érdekek ellen" – hangsúlyozta, hozzátéve: a magyar baloldal pártjai az itthoni sumákoláshoz képest Strasbourgban kimondták a szót: a kényszerbetelepítés mellett vannak, és az ezt elutasító EU-s tagországok pénzügyi megbüntetése mellett állnak.

 

Deutsch Tamás a kényszerbetelepítésről szóló eu-s tervek kapcsán felhívta a figyelmet, hogy ezek nem csupán „kósza elképzelések”, hanem „az Európai Unió tökéletesen és alapjaiban elhibázott, katasztrófával fenyegető bevándorlási politikájának” elemei.

 

Mindezek fényében a fideszes EP-képviselő szerint sokkal fontosabbá válik, hogy saját kezünkbe tudjuk venni sorsunk irányítását. Október 2-án lesz arra lehetőségünk, hogy a kényszerbetelepítésről szóló népszavazáson nemet tudjunk mondani erre az elképzelésre – emelte ki.

 

A görög biztos mondja a magáét, személyében megtestesíti az Európa-szerte a polgárok többsége által elutasított elhibázott uniós menekültpolitikát – reagált Deutsch Tamás egy újságírói kérdésre, mely szerint Dimitrisz Avramopulosz migrációért felelős EU-biztos egy kedden megjelent interjúban azt mondta: a magyar népszavazás nem fogja elrettenteni az EU-t migrációs politikájától. Az EP-képviselő ezzel összefüggésben leszögezte: a népszavazáson születendő döntést az EU egyetlen intézménye sem írhatja felül.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés