Névnap

Ma 2018. február 18., vasárnap, Bernadett napja van. Holnap Zsuzsanna napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 96 vendég böngészi
A migráció kéz a kézben jár a terrorizmussal Nyomtatás E-mail
2016. július 18.

 

Ez a migrációs folyamat kéz a kézben jár a terrorizmussal, ezt a terrorszervezetek maguk sem tagadják – mondta Kósa Lajos.

 

A Fidesz frakcióvezetője debreceni sajtótájékoztatóján szombaton kifejtette: nizzai terrortámadás után újabb döbbenet lett úrrá Európán, ez már a sokadik ilyen eset volt, az áldozatok száma az elmúlt fél évben több százra tehető. A támadások mindegyike bevándorlókhoz köthető, és közük van az iszlám radikalizmushoz, az Iszlám államhoz.

 

Kósa Lajos szerint nemcsak emberek életét oltják ki ezekkel az akciókkal a terroristák, hanem egyszersmind támadást intéznek a nyugati kultúra, életforma ellen.

 

Mint mondta: világos, hogy összefüggés van az Európába ellenőrizetlenül beáramló milliók és a terrorizmus fokozódása között. „Ez a migrációs folyamat kéz a kézben jár a terrorizmussal” – szögezte le, megjegyezve: ezt a terrorszervezetek maguk sem tagadják.

 

Aki nem dugja homokba a fejét, ezt tudja, ugyanakkor jogos a kérdés: minek kell még történnie ahhoz, hogy Brüsszelben észrevegyék, hogy migrációs politikájuk tarthatatlan? – fogalmazott a fideszes politikus.

 

Ma már a részvétnyilvánítás nem elég, üres szavaknak tűnnek azok a nyilatkozatok, melyeket azok a politikusok tesznek, akik egyébként támogatják a tömeges migrációt – mutatott rá, hozzátéve: Európa végleg megváltozott. Szerinte Brüsszelnek fel kellene adnia azt az álláspontot, mely szerint akadály mentesebbé, gyorsabbá kellene tenni a tömeges bevándorlást. Már a brüsszeli és párizsi merényletek is rámutattak arra, hogy a bevándorláspolitikát meg kell változtatni – húzta alá.

 

Kósa Lajos kitért arra is, hogy álláspontjuk szerint az Európai Unió nem bízhatja saját határainak védelmét másokra. Ennek kapcsán hangsúlyozta: nem elég szerződéseket kötni különböző államokkal, hogy az EU határait biztosítsák. Az EU-török megállapodás fontos, de nem elégséges – fűzte hozzá. Egyúttal felidézte, hogy az a kötelező mechanizmus sem működik, ami alapján 130 ezer migránst osztanának szét a tagállamok között.

 

Ezzel szemben hazánk képes az ország és az unió határait megvédeni, képes betartani és betartatni a schengeni egyezményt és a dublini jegyzőkönyvek tartalmát – emelte ki. Hozzátette: Magyarország példája jól mutatja, hogy van más kezelési módja a migrációs válságnak.

 

Nem kérünk a migránsokból és felháborítónak tartjuk az unió részéről azokat a megnyilvánulásokat, amelyek büntetést helyeznek kilátásba, ha egy tagállam nem hajlandó fogadni a bevándorlókat – utalt azokra a tervekre, melyek szerint megvonnák a támogatásokat az ellenszegülő országoktól.

 

A magyar rendőrség példamutatóan végzi a feladatát és azt dokumentálni is tudja - reagált a Fidesz frakcióvezetője a rendőrségi fellépést az utóbbi napokban ért nemzetközi bírálatokra, amelyeket hazugságnak nevezett. Hozzátette: minderről az Országgyűlés általa vezetett honvédelmi és rendészeti bizottsága hétfőn a röszkei határátkelőnél a helyszínen is tájékozódni fog.

 

Kósa Lajos elfogadhatatlannak nevezte, hogy az EU szankcionálni akarja azokat az országokat, amelyek nem kérnek a kényszerbetelepítésből, és maguk akarják eldönteni, kivel kívánnak együtt élni.

 

Ezért is kérdezik meg októberben a választókat a kvótareferendum keretében - mondta a politikus. Hangsúlyozta: összefogással, a határok megvédésével, ellenőrzésével kell véget vetni a milliós migránshullámnak

 

Végül felszólította a baloldalt – melyhez a Jobbik is csatlakozott ebben a kérdésben -, hogy hagyják abba a felelőtlen politikát.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés