Névnap

Ma 2018. április 21., szombat, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 43 vendég böngészi
Brüsszel miatt veszélybe került az internetezés áfacsökkentése | videó Nyomtatás E-mail
2016. július 20.

 

Brüsszel megtámadta Magyarország áfacsökkentési szándékát az internet-előfizetések tekintetében, veszélybe került ez a törekvés - közölte Tuzson Bence.

 

A Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára keddi sajtótájékoztatóján ennek kapcsán arról tájékoztatott: az Európai Unió nem hagyta jóvá, hogy a jövő év elejétől 27 százalékról 18-ra csökkenjen az internet-előfizetés áfája, így ennek érdekében tovább kell küzdeni.

 

Kitért rá: az internet áfája soha nem lett volna ennyire alacsony, sőt a kormány további célja volt, hogy a 18 százalékos szintet tovább csökkentse. Ráadásul előtte megkérdezték az emberek véleményét, és ők támogatták ezt a szándékot - emlékeztetett. Ma már a magyar háztartásokban nélkülözhetetlen az internet, ezért a kormánynak is fontos, hogy mindenkinek elérhető legyen - mutatott rá.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Deutsch Tamás ehhez kapcsolódóan azt mondta: Magyarország nem ért egyet az Európai Bizottság álláspontjával, és megvédi a kormány előterjesztése alapján született parlamenti döntést.

 

A Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos úgy fogalmazott: Pierre Moscovici, az Európai Unió gazdasági és pénzügyi biztosa Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez intézett levelében azt írta, hogy támogatja a kormány törekvését, hogy új lendületet adjon a digitalizációnak, hiszen ez egybevág a bizottság szándékával, az egységes digitális piac kialakítására vonatkozó elképzelésekkel.

 

A biztos jelezte, hogy álláspontja szerint a hatályos áfa-irányelv keretei között a magyar kormánynak nincs lehetősége az áfa csökkentésére az internet-előfizetéseket illetően, de a bizottság változtatni akar az irányelven, és rugalmasabb szabályozást akar kidolgozni - közölte.

 

Az uniós biztos azonban azt is írta, hogy erre az előzetes várakozásoknál később kerülhet sor, és az áfacsökkentés elhalasztását kérte - jegyezte meg.

 

Deutsch Tamás a fentieket kommentálva a bizottság álláspontját "meglepőnek és elfogadhatatlannak" tartja, mert a kényszerbetelepítések ügyében két-három hetente új, hajmeresztőbbnél hajmeresztőbb előterjesztéseket fogalmaznak meg, míg egy 500 millió polgár hétköznapjait érintő ügyben késik a szabályozás.

 

A magyar kormány álláspontja változatlan, szakmailag alátámasztott érvei vannak, hogy elérje: a bizottság egyetértése mellett 2017. január 1-jétől Magyarországon történelmi alacsony szintre csökkenjen az internet-előfizetés áfája - emelte ki. A biztos egyúttal leszögezte: ezt az álláspontot kemény tárgyalásokon képviselik majd Brüsszelben, és bíznak a megnyugtató megoldásban.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés