Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 19 vendég böngészi
Összefüggés van a bevándorlás és a terrorizmus között | videó Nyomtatás E-mail
2016. augusztus 08.

 

Fontos lenne, hogy az EU változtasson az eddigi elhibázott bevándorláspolitikáján, és több ember ne haljon meg terrortámadások következtében – mondta Kontrát Károly.

 

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteki sajtótájékoztatóján arról beszélt, az Európát sújtó illegális bevándorlásnak számos súlyos következménye van, ezek egészségügyi, szociális, kulturális, gazdasági természetűek, de ennél súlyosabb, hogy állandósult Európában a terrorveszély.

 

Mióta a tömeges illegális bevándorlás megkezdődött, Európában több mint 300 ember halt meg terrortámadások következtében – húzta alá Kontrát Károly, hozzátéve: ezeket a cselekményeket bevándorló vagy bevándorló hátterű terroristák követték el. Világosan kimondhatjuk, hogy összefüggés van a bevándorlás és a terrorizmus között – jelentette ki.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Leszögezte, a terrorcselekmények az európai kultúra, életmód és ember ellen irányulnak, „a támadások bárhol, bármikor előfordulhatnak”. Több száz terrorista lehet Európában – jegyezte meg, majd emlékeztetett a kormány, illetve az Országgyűlés terrorellenes, a magyar emberek biztonságát szolgáló döntéseire. Mint mondta, július 17-e óta működik a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ (TIBEK).

 

A terrorveszélyt akkor lehet csökkenteni, illetve kizárni, ha megakadályozzuk az illegális bevándorlást – hangsúlyozta a politikus. Kifejtette, az unió elhibázott bevándorláspolitikájából kiderült, hogy ők csupán mérsékelni akarják a bevándorlást, illetve kényszerbetelepítéssel szétosztani a tagországok között a bevándorlókat. Fontos lenne, hogy az EU változtasson az eddigi elhibázott bevándorláspolitikáján, és több ember ne haljon meg terrortámadások következtében – fogalmazott.

 

Felhívta a figyelmet az október 2-án tartandó népszavazásra, amikor minden magyar ember véleményt mondhat a brüsszeli bevándorláspolitikáról, és nemet mondhat a kényszerbetelepítésre. Magyarország betartja a schengeni szabályokat, a genfi egyezményt, a határátkelőhelyeken, illetve a tranzitzónákban lehetőséget jut az országba való legális bejutásra, valamint a menekültügyi kérelem benyújtására – sorolta. Hozzátette: hazánk erején felül vállal részt a menedékkérők ellátásában; megállítja, regisztrálja és „elválasztja” a háborús menekülteket a gazdasági bevándorlóktól”.

 

A terrorfenyegetettséggel kapcsolatos újságírói kérdésre válaszolva elmondta, jelenleg közepes készültségi szint van, a hatóságok és a szolgálatok mindent megtesznek a biztonságért.

 

Szólt arról is, hogy az augusztus 20-i programok, a tűzijáték kapcsán is elsődleges szempont a rendezvényeken résztvevők biztonsága, ennek érdekében az Operatív Törzs „figyelemmel kíséri az ünnep valamennyi momentumát”.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés