Névnap

Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 83 vendég böngészi
Újpest nem fizet a tűzijátékért Nyomtatás E-mail
2010. augusztus 27.


Nem volt aláírt szerződése az augusztus 20-i újpesti rendezvények megtartására a lebonyolító cégnek. A főtéren tartott tűzijáték után a közönségre visszahullott a felrobbant petárda égésterméke, emiatt heten sérültek meg. A kerület polgármestere az InfoRádiónak azt mondta: a szervező cégnek csupán képviselő-testületi felhatalmazása volt a rendezvények megtartására. Derce Tamás hozzátette: jövő héten tárgyal a céggel és bizonyos feltételek elfogadása esetén utólag hajlandó velük szerződést kötni, de a tűzijátékért nem fizet az önkormányzat.


Nem fizet a múlt heti újpesti tűzijátékért a kerületi önkormányzat - közölte az InfoRádióval Derce Tamás polgármester. A szombati rendezvényen a közönségre visszahullott a felrobbant petárda égésterméke, emiatt heten sérültek meg. A városvezető hangsúlyozta: erkölcsi kár érte az önkormányzatot, ezért kártérítést kérnek a cégtől.


Derce Tamás beszélt arról is, hogy nem volt aláírt szerződése a rendezvényt szervező vállalatnak, ugyanis azt nem hagyta jóvá a polgármester. A képviselőtestület a közbeszerzési pályázat eredményhirdetése alapján úgy döntött, hogy az önkormányzat ezzel a céggel kössön szerződést, de ezt Derce Tamás nem tette meg, mivel előnytelennek tartotta azt, és nem látta tisztán, hogy mit kell teljesíteni. Ügyvédek vizsgálják, mit lehet tenni, ha annak ellenére teljesített az egyik fél, hogy nem volt aláírva a megállapodás - tette hozzá.


Az újpesti polgármester közölte: jövő keddre hívta meg a rendezvényt lebonyolító céget, és ha a megfelelő módosítások bekerülnek a szerződésbe, akkor aláírja azt, és az összeget, a tűzijáték nélkül, kifizeti a kerület.


A szervező cég megbízott egy alvállalkozót a szombati tűzijáték megszervezésével. A két társaság teljes felelősséget vállalt azért, hogy a tűzijátékot megfelelően lebonyolítják - emelte ki Derce Tamás.


Heten könnyebben megsérültek a IV. kerületben szombaton rendezett tűzijáték idején a petárdák visszahulló maradványaitól; a rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. Az augusztus 21-i, újpesti Szent István téri tűzijáték szervezője, a Sensation Kommunikációs Kft. közleményben kért elnézést az érintettektől a baleset miatt, és közölte azt is, hogy teljes mértékben együttműködik a rendőrséggel. A kft. szerint az esemény kivitelezése megfelelt a hatályos jogszabályoknak és előírásoknak.(inforadio.hu)


 

Hozzászólások

 
0 #1 Anti 2010-08-27 18:44
Teljesen igaza van Derczének, mert nem fizet.
A Főtérért sem kellett volna, pláne kétszer.
Most bontották fel a ház körül, pedig már egyszer ki lett fizetve. Ez mind az újpestiek zsebéből fog hiányozni.
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.