Névnap

Ma 2018. március 20., kedd, Klaudia napja van. Holnap Benedek napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 84 vendég böngészi
Történelmi jelentőségű és súlyú a népszavazás | videó Nyomtatás E-mail
2016. augusztus 26.

 

Történelmi jelentőségű és súlyú az októberi kvótareferendum, és remélhetőleg a választók világos, egyértelmű döntést hoznak, amely megerősíti a kormányt politikai küzdelmében az Európai Bizottsággal - hangsúlyozta Lázár János.

 

A bevándorlás kapcsán a Miniszterelnökséget vezető miniszter a 60. Kormányinfón aláhúzta, az Európai Bizottság bürokratái nyolc döntést hoztak a kötelező betelepítés és szétterítés érdekében Európában. A döntések végrehajtása részben már el is kezdődött – húzta alá.

 

Megerősítette, a magyar kormány egyedül nem képes ennek megváltoztatására. A bürokraták döntéseivel szemben most az európai politikusoknak kell lépéseket tenniük – mondta, hangsúlyozva, ha nem lesz változtatás, akkor betelepítés lesz. Az európai politikai vezetők – így a magyar kormány is - arra készülnek, hogy ezt megváltoztatják. A kormány azonban ehhez egyedül gyenge, az erő csak az emberektől jöhet, ezért van szükség az október 2-i népszavazásra – emelte ki.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

A kormány reméli, hogy a döntés megerősíti a magyar kormányt abban a küzdelemben, amit az Európai Bizottsággal folytat. Történelmi súlyú döntés van előttünk – hangsúlyozta.

 

A miniszterelnökséget vezető miniszter kitérve az ellenzék levélszavazási kezdeményezésére, elmondta, a népszavazásnál már semmilyen változtatásra nem kerülhet sor. Világos, hogy a magyar törvények szerint, aki Magyarországon állandó lakcímmel rendelkezik, az nem szavazhat levélben - szögezte le. Ha ezt meg akarjuk változtatni, akkor meg kell vizsgálni, mit jelent a levélben szavazás Magyarországon, mivel nem lehet különbséget tenni azon emberek között, akik éppen a lakásukban tartózkodnak a szavazás idején, és azok között, akik távol vannak – mutatott rá.

 

Elmondta, a kormány meghallgatta a belügyminiszter jelentését arról, hogy milyen lépésekre van szükség a rendőrség megerősítésére. 3000 új rendőr áll munkába, tehát nem átcsoportosítás lesz, hanem felvétel.

 

A rendőrként szolgáló állomány 37.000 fő, ami így 40.000-re emelkedik – tette hozzá. Ők a határvédelem biztosításához kellenek – mondta.

 

Lázár János kifejtette, hogy napi rendszerességgel 3-5000 rendőr teljesít szolgálatot, de például a magyar-szerb határszakasz védelmében ezt a számot növelni kell. A kormány az új emberek felvételének feltételeit biztosítja - hívta fel a figyelemet. Amennyiben nincs élőerős védelem, úgy az illegális migrációt nem lehet megfékezni – húzta alá.

 

A következő V4-es találkozóra augusztus 26-án kerül sor - mondta a trácavezető. Ennek kapcsán kifejtette, ma Magyarország olyan politikai csoportba tartozik, amely az unión belül a legakcióképesebb. A V4-ben teljes egység volt a Brexit teremtette helyzettel kapcsolatos teendőket illetően – mondta.

 

Aláhúzta, ha nincs V4-es együttműködés, a határon az illegális bevándorlókat sem tudtuk volna megállítani. Lázár János beszámolt arról is, hogy a V4-ek meghallgatják Angela Merkel javaslatait a legközelebbi találkozójukon, ezután szeptember 6-7-én újabb négyes egyeztetés lesz, hogy majd Pozsonyban a rendkívüli csúcson közös álláspontot képviseljenek. A déli határ megvédése és a bevándorlás megfékezése ennek a legfontosabb pontjai. Ma Magyarországon megközelítőleg 1000 bevándorló tartózkodik, az illegális bevándorlók száma folyamatosan csökken, mert az élőerős védelem és a védelmi zóna működik – hangsúlyozta.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés