Névnap

Ma 2018. február 26., hétfő, Edina napja van. Holnap Ákos és Bátor napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 49 vendég böngészi
Mindkét szocialista alpolgármester lemondott Nyomtatás E-mail
2010. augusztus 28.

Lemondott tisztségről és juttatásairól az újpesti szocialista alpolgármester. Trippon Norbert indokairól az MTI-nek csütörtökön azt mondta: Derce Tamás polgármester elvonta az újpesti alpolgármesterek hatáskörét, aláírási jogkörét, ezzel ellehetetlenítette azok munkavégzését, ezért lemondott alpolgármesteri tisztségéről, az ezzel járó tiszteletdíjáról, hivatali autójáról.


Hozzátette: felszólította a másik két - Belán Beatrix MSZP-s és Nagy István fideszes alpolgármestert -, hogy hatáskör híján ők is cselekedjenek hasonlóképpen, mondjanak le, ne vegyék fel az anyagi juttatásokat, adják le hivatali gépjárművüket és az alpolgármesteri megbízatásukhoz tartozó esetleges infrastrukturális eszközeiket. Belán Beatrix ma csatlakozott párttársa kezdeményezéséhez, és ő is lemondott alpolgármesteri tisztségéről.


Trippon Norbert egyébként az egykori MSZP-s főpolgármester-helyettes, Hagyó Miklós köpönyegéből bújt ki, a párt újpesti polgármesterjelölti címét is még bőven mentora bukása és letartóztatása előtt nyerte el, ezért az úgynevezett „Hagyó-árvák" közé szokás sorolni; Újpesten ügyesen partvonalon kívülre helyezte pártbeli riválisait, így ő maradt az MSZP erős embere a kerületben. Az alpolgármesterségről való lemondása másik indokaként azt hozta fel, hogy nem kíván asszisztálni Derce és a újpesti Fidesz közötti „összehangolt kampánypoilitizáláshoz", az újpesti tűzijáték-baleset miatti felelősséget pedig nem kívánja Derce Tamás helyett átvállalni.


Utóbbi kapcsán felidézte, hogy a képviselőtestület a közbeszerzési eljárás során négy ajánlattevő közül a legkedvezőbbet és egyben legolcsóbbat, a Sensation Kft.-t választotta, a döntést Derce Tamás is megszavazta. Hozzáfűzte, hogy a rendőrség az ő feljelentése alapján folytat nyomozást a rendezvény ügyében, amelyben szerinte teljes körű felelősséget kell vállalnia a Sensation Kft.-nek, a pirotechnikai kérdésekért pedig a pirotechnikusnak.


A közbeszerzési határozat szerint Derce Tamásnak a szerződést 2010. augusztus 4-ig alá kellett volna írnia, de ezt nem tette meg - szögezte le a szocialista politikus. Trippon szerint a szerződés alá nem írásáért a felelősség, így a jogi felelősség is, kizárólag a polgármestert terheli. Helyi forrásaink szerint viszont Derce azért nem írta alá a szerződést, mert az slendriánul volt előkészítve, alapvető paraméterek nem voltak benne rögzítve, így Trippon felelőssége éppen abban állhat, hogy ő volt az, aki - aláírt szerződés nélkül - megrendelte a botrányba fulladt rendezvényt. Ráadásul a hírek szerint az MSZP-s jelölt saját kampánycéljaira használta fel az eseményt.


Mint ismeretes: heten könnyebben megsérültek a IV. kerületben szombaton rendezett tűzijáték idején a petárdák visszahulló maradványaitól; a rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. Az augusztus 21-i, újpesti Szent István téri tűzijáték szervezője, a Sensation Kommunikációs Kft. közleményben kért elnézést az érintettektől a baleset miatt, és közölte azt is, hogy teljes mértékben együttműködik a rendőrséggel. A kft. szerint az esemény kivitelezése megfelelt a hatályos jogszabályoknak és előírásoknak.


Bartók Béla, a Fidesz újpesti elnöke közleményben reagált Trippon tegnapi bejelentésére: „Továbbra is úgy véljük, kellő körültekintéssel elkerülhető lett volna a hét ember sérülését okozó tűzijáték-baleset, és Trippon Norbert lemondásától függetlenül továbbra is tisztázni szükséges a botrányos rendezvény körülményeit" - írta Bartók, aki szerint a szocialista politika Újpesten is botrányba fulladt ugyanúgy, ahogyan a főváros vezetésében is. „Sajnos a mi kerületünkben is a Hagyó-Horváth-modellt követték, botrányok és kudarcok, aztán megfutamodás" - vélekedett.


A IV. kerületi Fidesz-elnök úgy látja, Trippon Norbert és Belán Beatrix szocialista alpolgármesterek lemondásának csak két magyarázata lehet: vagy az általuk elkövetett súlyos hibák beismerése, vagy a felelősség előli menekülés.(hetivalasz.hu)


 

Hozzászólások

 
0 #4 ando888 2010-08-30 15:41
Az István tér(szocialistá ul:Fő-tér)burkolása horriblis összeget emésztett fel. Javaslom, hogy Trippon et. üljön be a saját autójába, menjen végig a Görgey úton, utána menjen be az SZTK-ba, majd gondolkodjon el, hogy helyesen költötte-e a pénzünket.
 
 
0 #3 Koviubi 2010-08-29 06:02
Szerintem is menekülnek a hajóról, pedig a kapitánynak kéne utolsónak lenni. Igaz ők ketten döntöttek rosszul, amikor kecskére bízták a káposztát.
 
 
0 #2 Tomaji 2010-08-28 18:26
Nagyon durva, hogy szerződés nélkül dolgoztatnak. Engem pont ilyenért büntettek, meg, mert nem volt papírom a piacon a dolgozómnál. És akkor ezek akarnak egy várost irányítani? Már most nem veszik figyelembe a törvényeket.
 
 
0 #1 Kalocsainé 2010-08-28 18:21
Végre lemondtak ezek a pénzpocsékolók. Megszabadult tőlük a polgármester úr. Vigyék magukkal asztat a rengeteg virágot is, hogy neis lássam.
Kalocsainé Virág u.
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.